Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia a depistat primul caz cu noua variantă Omicron într-un stat de la frontiera cu Uruguay şi Argentina

omicron

Autorităţile statului brazilian Rio Grande do Sul, aflat la frontiera cu Uruguay şi Argentina, au anunţat vineri primul caz cu noua variantă Omicron, care ridică la şase numărul total al infectărilor cu această tulpină în Brazilia, relatează EFE.

Departamentul de Sănătate regional a confirmat că este vorba de o femeie care locuieşte în Santa Cruz do Sul, care s-a întors dintr-o călătorie în Africa de Sud în ultima săptămâna.

Femeia, vaccinată cu schema completă anti-COVID-19 şi care a fost izolată la domiciliul său, a prezentat simptome de febră, potrivit autorităţilor medicale regionale, potrivit Agerpres.

Noua infectare ridică la şase numărul total al cazurilor cu noua variantă Omicron: primele trei au fost raportate la Sao Paulo şi alte două în Districtul Federal Brazilian.

Sunt investigate şi alte posibile cazuri cu noua tulpină de SARS-CoV-2 la cetăţeni brazilieni care au călătorit recent în diferite ţări ale continentului african.

Varianta Omicron a fost detectată şi anunţată de Africa de Sud la 25 noiembrie şi a fost inclusă în grupul "variantelor de îngrijorare" de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), deşi se ştiu puţine lucruri despre ea, cu excepţia faptului că este mai contagioasă decât predecesoarele sale.

Brazilia este, alături de SUA şi India, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, care a provocat deja peste 615.000 de decese şi 22,1 de milioane de contagieri în această ţară sud-americană.

Guvernele regionale şi cel municipal sunt alertă în faţa posibilului impact al variantei Omicron, într-un moment în care rata contagierilor şi al deceselor se află la cel mai scăzut nivel de la declanşarea pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.