Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia a ratificat acordul de la Paris asupra climei

poluare

Preşedintele brazilian Michel Temer a ratificat luni acordul mondial asupra climei, semnat în decembrie anul trecut la Paris, care prevede reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de către părţile semnatare, transmit AFP şi Reuters.

''Chestiunea climatică este o obligaţie a tuturor guvernelor'', a declarat preşedintele Michel Temer în timpul ceremoniei de ratificare desfăşurate la Palatul Planalto, sediul guvernului din capitala Brasilia, conform AFP.

Citește și: Râu din Rusia, colorat în roșu: Cui aparține vina

Acordul fusese aprobat anterior de cele două camere ale Congresului Braziliei.

Ratificarea de către Brazilia, unul din statele cele mai poluante ale planetei, creşte şansele intrării în vigoare până la finalul anului a respectivului acord.

Experţii în chestiuni climatice consideră că începând de acum Brazilia are nevoie de un plan prin care să îşi îndeplinească angajamentele asumate, fiind nevoie ca până în 2025 să-şi reducă cu 37% emisiile de carbon şi cu 43% până în 2030 comparativ cu nivelul emisiilor de carbon la nivelul anului 2005.

La 3 septembrie China şi SUA au ratificat acordul. Potrivit ONU, până la data de 7 septembrie fuseseră înregistrate 27 de ratificări ale acordului, scrie Reuters.

Conform Acordului de la Paris, 195 de părţi semnatare şi-au asumat să limiteze cu până la 2 grade Celsius creşterea temperaturii la nivel global în raport cu epoca preindustrială. Pentru a intra în vigoare, acordul trebuie să fie ratificat de cel puţin 55 părţi ale Convenţiei-cadru a ONU privind schimbările climatice, care reprezintă cel puţin 55% din volumul gazelor cu efect de seră la nivel mondial, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.