Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentina pregăteşte o reformă profundă a serviciilor de informaţii

spionaj

Presedinta argentiniana Cristina Kirchner a anuntat o reforma profunda a serviciilor de informatii, pe care ea le banuieste ca ar fi jucat un rol în moartea procurorului Alberto Nisman, în timp ce ancheta în legatura cu moartea acestuia stagneaza, informeaza marti AFP.

În cadrul unui interviu televizat, ea a anuntat dizolvarea SI, principalul serviciu de informatii din Argentina si înlocuirea acestuia cu Agentia Federala de Informatii.
Acuzata la mijlocul lunii ianuarie de procurorul mort în circumstante misterioase de obstructionarea anchetei privind atentatul asupra centrului evreiesc AMIA, soldat cu 85 morti în 1994, Kirchner a vorbit pentru prima data la televiziune de la începerea cazului Nisman, care a provocat o vie emotie în Argentina.
Numerosi argentinieni si opozitia considera ca guvernul se afla în spatele mortii procurorului, la 18 ianuarie, eliminat, în opinia lor, de teama dezvaluirilor pe care acesta urma sa le faca a doua zi în Congres.
'Dizolvarea SI este o datorie a democratiei si trebuie sa realizez aceasta reforma. Am asistat la un fel de masinatie permanenta a procurorilor, judecatorilor, mass-media, care a fost data în vileag si pe care trebuie sa o taiem de la radacina', a declarat Kirchner.
În decembrie, Cristina Kirchner i-a demis pe cei trei principali lideri ai SI, banuiti de scurgeri de informatii si de lipsa de loialitate, un cutremur în lumea serviciilor de informatii.
Joi, presedinta Argentinei, acuzata de procurorul Alberto Nisman care a investigat atacul din anul 1994 asupra centrului evreiesc AMIA ca s-ar fi înteles în secret cu Iranul pentru a-i proteja pe autorii atentatului - iar la câteva zile dupa aceste acuzatii respectivul procuror a fost gasit mort în locuinta sa - a declarat ca nu crede în ipoteza sinuciderii acestuia si considera ca de fapt moartea procurorului face parte dintr-un complot împotriva ei pus la cale de unii ofiteri din serviciile secrete.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.