Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Raport parlamentar favorabil unui proces împotriva președintelui Michel Temer, implicat într-un mega-scandal de corupție

Raportorul comisiei parlamentare însărcinate cu analizarea punerii sub acuzare a preşedintelui brazilian, Michel Temer, pentru corupţie pasivă a emis luni un aviz favorabil pentru deschiderea unui proces care l-ar putea costa mandatul pe actualul şef al statului, relatează AFP preluat de agerpres.

"Dispunem de dovezi serioase şi suficiente" pentru a aproba punerea sub acuzare, a afirmat raportorul Sergio Zweiter, în cursul primei sesiuni parlamentare a Comisiei pentru Justiţie şi Cetăţenie (CCJ).


Comisia urmează să decidă în această săptămână dacă dă curs recomandării raportorului, înainte ca toţi deputaţii să ia decizia finală în şedinţă plenară. 

Pentru ca procedura să îşi urmeze cursul, două treimi din deputaţi trebuie să aprobe trimiterea punerii sub acuzare către Curtea Supremă care va decide dacă preşedintele trebuie să fie inculpat. 

În cazul inculpării, el va fi înlăturat de la putere pentru şase luni. 

Ar fi a doua schimbare brutală a conducerii Braziliei în aproape un an, după destituirea pentru cosmetizarea conturilor publice a Dilmei Rousseff al cărei vicepreşedinte a fost Michel Temer. 

Preşedintele este acuzat că a fost destinatarul a 500.000 de reali (circa 133.000 de euro) ca plată din partea gigantului din industria cărnii JBS, după ce unul dintre colaboratori săi apropiaţi a fost filmat în timp ce primea o valiză plină cu bancnote. 

Procurorul general Rodrigo Janot susţine că dispune de dovezi că aceşti bani erau destinaţi preşedintelui, ceea ce Michel Temer neagă cu vehemenţă. 

Apărarea acestuia pune la îndoială şi autenticitatea unei înregistrări audio în care şeful statului pare să îşi dea acordul pentru a cumpăra tăcerea unui fost deputat aflat în prezent în închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.