Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: "Ultima zi a mandatului meu este 31 decembrie 2018", afirmă Dilma Rousseff

fatoonline.com.br
Dilma Rouseff

"Ultima zi a mandatului meu este 31 decembrie 2018", a declarat marţi preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, combativă în ajunul unui vot crucial al Senatului asupra procedurii de demitere împotriva sa, transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Voi lupta cu toată forţa, utilizând toate mijloacele disponibile, toate mijloacele legale, toate mijloacele de luptă", a afirmat ea în faţa a mii de simpatizanţi ai săi, într-un discurs ţinut în cadrul unei convenţii privind femeile. 

Acuzată de opoziţie că a cosmetizat în mod intenţionat conturile publice, ea este ameninţată cu suspendarea de către senatori pe o perioadă de maxim 180 de zile, în aşteptarea verdictului definitiv, şi înlocuită de vicepreşedintele Michel Temer, aliat devenit adversar. 

Avocaţii săi urmau să depună marţi după-amiază un recurs de ultim moment în faţa Tribunalului Suprem pentru a încerca să anuleze procedura. 

"M-am săturat de indivizi neloiali şi de trădători", a adăugat Dilma Rousseff, acuzându-i de "lovitură de stat modernă" pe vicepreşedintele său, precum şi pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Eduardo Cunha, suspendat la sfârşitul săptămânii trecute de către justiţie. 

"Cei doi au pus la cale un fel lovitură de stat, o lovitură de stat efectuată nu cu armele, nu cu baionetele, dar o lovitură de stat care destramă Constituţia noastră", a denunţat ea. 

"Mie, demisia nu mi-a trecut niciodată prin minte", a mai afirmat preşedinta Braziliei. "Ea le trece prin mintea lor, nu printr-a mea. De ce spun asta? Pentru că sunt o persoană care deranjează, deranjez pentru că rămân în picioare", a continuat Dilma Rousseff. 

"Sunt un fel de victimă" asemenea multor brazilieni, a susţinut fosta luptătoare de gherilă - în vârstă de 68 de ani -, torturată sub dictatura militară (1964-1985). "Victime, dar care luptă. Victime, dar care nu demisionează", a subliniat ea, citată de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.