Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Vicepreşedintele scapă 'accidental' un discurs, pregătit pentru difuzare

www.cartacapital.com.br
Michel Temer

Vicepreşedintele brazilian Michel Temer a afirmat luni că un discurs, în care se declară pregătit să preia funcţia după încheierea procedurii de destituire a preşedintei Dilma Rousseff, a fost difuzat din greşeală şi exprimă pur şi simplu punctele sale de vedere care sunt deja cunoscute, relatează Reuters. 

Temer a declarat reporterilor că mesajul audio cerând un guvern de unitate naţională era destinat politicienilor care îi sunt apropiaţi şi care l-au întrebat dacă el este pregătit să guverneze după eventuala destituire a lui Rousseff. 

El a precizat că discursul către naţiune a fost trimis din eroare unui grup greşit pe WhatsApp, notează Reuters. 

Apariţia pe mai multe website-uri după-amiază a acestei bande sonore de 14 minute în care Temer se adresează "poporului brazilian" a fost imediat interpretată de susţinătorii şefului statului ca o nouă dovadă de "lovitură de stat" constituţională pusă la cale de opoziţie contra preşedintei. 

Anturajul vicepreşedintelui a explicat cotidianului Folha că el "se antrena pe telefonul său mobil când a fost trimis accidental" discursul. 

În discursul acestui responsabil devenit adversar al preşedintei, Temer declară că "marea sa misiune este acum de a pacifica şi unifica ţara". El face apel la toate partidele să lucreze împreună "pentru a scoate ţara din criză", notează France Presse, pe de altă parte. 

Temer preia automat puterea pentru o durată maximă de 180 de zile dacă procedura de destituire ajunge în Senat şi este aprobată acolo cu o majoritate simplă. Preşedinta este acuzată de măsluirea conturilor publice.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.