Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BRD Pensii, reacție la perchezițiile care vizează fondul de pensii: 'Deținerile participanților nu sunt afectate în niciun fel'

BRD pensii
BRD pensii

BRD Pensii reacționează la perchezițiile care vizează delapidarea fondului de pensii private pe care îl gestionează. Reprezentanții băncii anunță că ei înșiși au sesizat procurorii, iar banii cetățenilor, din Pilonul II și Pilonul III, nu sunt afectați.

  • CONTEXT: Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond privat de pensii, iar prejudiciul ar fi de aproximativ 22 de milioane de lei. Conform surselor judiciare vizat este fondul - BRD Pensii, iar acuzația este de delapidare la fondul de pensii private. Detalii AICI!

„Așa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de înregistrări contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP). SAFPP a luat imediat toate măsurile necesare de remediere, inclusiv formularea unei plângeri penale și înlăturarea din funcție a Directorului General. Toate autoritățile competente, precum și acționarii și auditorii statutari, au fost sesizați în mod corespunzător.

Acționarii companiei au acoperit suma care face obiectul investigațiilor în curs, iar activitatea SAFPP se desfășoară în mod normal.

Precizăm că deținerile participanților la fondurile de pensii Pilon 2 și 3, administrate de SAFPP, precum și activele acestora, care sunt păstrate la o bancă depozitară și sunt separate prin lege de fondurile proprii ale administratorului, nu au fost și nu sunt afectate în niciun fel de această situație.

Menționăm, de asemenea, că SAFPP și BRD Groupe Societe Generale sunt două entități juridice diferite și niciun angajat al băncii BRD Groupe Societe Generale nu a fost implicat în această situație”, transmite BRD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.