Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breșă neașteptată în Rusia, Vladimir Putin e negru de supărare: Ce a apărut la televiziunea publică

vladimir putin

Viaceslav Malţev, candidatul Partidului Libertăţii Populare (PARNAS, de opoziţie) în alegerile pentru Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului) a declarat luni seara - într-o dezbatere electorală la postul public de televiziune Rossia-1 - că obiectivul principal al partidului său este iniţierea procedurii de destituire a preşedintelui rus Vladimir Putin, al cărui mandat expiră oficial în 2018, relatează postul de radio Svoboda (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL).

"De aceea, fiecare vot pentru PARNAS este un vot împotriva lui Putin", a făcut apel Malţev către electoratul rus.

Citește și: Două femei s-au certat timp de 8 ore și au murit de epuizare / FOTO

În cadrul acestei dezbateri de luni, în platourile Rossia-1 au fost prezenţi şi candidaţi din partea altor formaţiuni - Rusia Justă, Partidul creşterii, Platforma civică, Patrioţii Rusiei şi Partidul Liberal Iabloko. De fapt, partide cu puţin şanse să ajungă în viitoarea Dumă, cu excepţia Iabloko, potrivit experţilor.

PARNAS - partidul fondat de cunoscutul opozant rus Boris Nemţov, asasinat în februarie 2015 nu foarte departe de Kremlin - anunţase anterior că dacă va ajunge totuşi în parlament îi va cere preşedintelui rus Vladimir Putin să demisioneze de bună voie, iar în caz contrar va face tot posibilul pentru a iniţia o procedură de destituire a şefului statului rus în forul legislativ.

Citește și: STUDIU Donald Trump si Hillary Clinton au profil de… psihopat

În aceeaşi dezbatere televizată, Malţev a afirmat că PARNAS intenţionează, de asemenea, să solicite eliminarea "mai multor legi anticonstituţionale", adoptate în ultimii ani de Duma de Stat.

"Noi vrem să salvăm Rusia de o revoluţie", a declarat Malţev, subliniind că singura revoluţie posibilă şi legitimă este procedura de destituire a preşedintelui. "Este necesar să îndepărtăm de la putere principalul obstacol care împiedică economia noastră", a spus candidatul PARNAS, atrăgând atenţia că nu se poate ca de tot ceea ce întâmplă în ţară "să fie vinovaţi boierii, iar ţarul" să nu aibă nicio legătură.

Citește și: Lângă Palatul Parlamentului se montează un tobogan acvatic lung de 330 de metri

Alegerile pentru Duma de Stat sunt preconizate să aibă loc în Rusia la 18 septembrie.

În acest context, agenţiile de presă ucrainene, care au difuzat înregistrarea cu declaraţiile lui Malţev de pe Rossia-1 postată pe Youtube, remarcă faptul că partidul de opoziţie rus PARNAS a refuzat să facă campanie electorală în Crimeea - peninsula ucraineană anexată în martie 2014 de Rusia - dat fiind faptul că Ucraina nu şi-a dat permisiunea în acest sens, dar nu este cazul şi celorlalte partide ruse, în special al Rusiei Unite, actualul partid al puterii din Rusia, care are toate şansele să-şi conserve majoritatea şi în viitorul legislativ, scrie agerpres.ro.

Citește și: NATO a preluat comanda Scutului american antiracheta din Romania

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.