Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Șerban Nicolae ATACĂ ALDE după propunerea lui Renate Weber: 'Ar fi putut găsi soluții mai potrivite'

Facebook
serban nicolae

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae a declarat, miercuri, că ALDE ar fi putut găsi soluții mai potrivite pentru propunerea de Avocat al Poporului, însă nu există motive pentru ca PSD să respingă candidatura lui Renate Weber pentru această funcție.

„În ceea ce priveşte pe Renate Weber, bănuiesc că ALDE ar fi putut găsi şi soluţii mai potrivite dar nu comentez, este vorba de o alianţă şi nu există motive pentru a respinge candidatura doamnei Renate Weber cu riscul de a periclita alianţa cu un partid loial şi bun partener în această perioadă din motive sau din raţiuni personale”, a declarat Șerban Nicolae.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

El a afirmat că Renate Weber are o prestație remarcabilă și respectabilă.

„Nu sunt foarte convins că trecutul domniei sale de preşedinte al Fundaţiei pentru o societate deschisă, Fundaţia Soros, este cel mai bun argument. Prestaţia din ultimii ani este una respectabilă şi remarcabilă în ultimii ani în domeniul apărării drepturilor omului şi în domeniul combaterii abuzurilor petrecute în era Băsescu- Macovei-Portocală-Kovesi ...dar aş fi vreut să fiu convins că e unul care nu a avut rateuri în activitatea publică şi că e o persoană care şi-a păstrat o anumită linie în ceea ce priveşte valorile şi principiile. Doamna Renate Weber a fost consiliera personală a dlui Băsescu. La acel moment a susţinut cu mare entuyiasm toate modificările făcute de Macovei în spriritul stalinist cel mai pur prin care procurorii erau subordonaţi ministrului Justitţiei, în general toată Justiţia era subordonată serviciilor de informaţii şi controlul asupra instrumentelor de Justiţie penală era transferat către zona ocultă, către zona care este absolut închisă opiniei publice şi cercetării transparente a societăţii”, a adăugat Nicolae.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să voteze, miercuri, numirea unui nou Avocat al Poporului, propunerea ALDE pentru acest post fiind Renate Weber. PNL și USR îl susțin pe Peter Eckstein Kovacs pentru această funcție, iar PMP pe avocatul Cătălin Voinea-Mic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.