Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a aprobat finanțarea podului suspendat Brăila-Tulcea și a rețelei de apă și canalizare din Cluj și Sălaj

romania ue comisia europeana

Comisia Europeană a aprobat, vineri, ajutorul nerambursabil acordat României pentru construirea podului suspendat din Brăila și a extinderii rețelelor de apă din județele Cluj și Sălaj, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, pentru STIRIPESURSE.RO, valoarea totală a ajutorului fiind de 700 de milioane de euro.

Podul suspendat Brăila-Tulcea și drumul aferent, 24 de km din care podul 2 km, va beneficia de 380 milioane euro ajutorul nerambursabil UE. Ianuarie 2022 este termenul de execuție.

Pentru proiectul de extindere rețele, apă, canalizare, epurare în Cluj și Sălaj, România va primi 325 milioane euro ajutor nerambursabil de la UE. Decembrie 2023 este termenul de execuție. 750.000 de locuitori vor benefia de acest proiect prin rețele de canalizare și conducte noi.

Citește și: PSD ridică miza: Funcţii de miniştri pentru parlamentarii ALDE care trădează (surse)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) au fost alocate fonduri europene pentru podul de la Brăila - Tulcea şi pentru reţeaua de ape uzate Cluj-Sălaj.

"Am primit o veste bună de la Comisia Europeană. Pe Programul Operaţional Infrastructura Mare a fost dată alocarea bugetară pe fonduri europene pentru podul de la Brăila - Tulcea. În acelaşi timp, un alt proiect finanţat din fonduri europene pe POIM este pentru apele uzate Cluj-Sălaj", a afirmat premierul, la o conferinţă de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.