Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană solicită României să respecte normele privind drepturile de autor

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană (CE) a solicitat statelor membre, inclusiv României, să comunice informații cu privire la modul în care dispozițiile cuprinse în Directiva privind drepturile de autor pe piața unică digitală sunt transpuse în legislațiile lor naționale.

Conform unui comunicat al CE, astfel de solicitări au fost adresate Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Suediei, Sloveniei și Slovaciei.

De asemenea, CE a solicitat Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei și Slovaciei să comunice informații cu privire la modul în care Directiva privind transmisiile online ale programelor de televiziune și radio este transpusă în legislațiile lor naționale.

Solicitările au fost făcute întrucât aceste țări nu au comunicat măsurile naționale de transpunere sau au făcut-o doar parțial. Astfel, Comisia a decis luni să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere.

„Cele două directive sunt menite să modernizeze normele UE privind drepturile de autor și să le permită consumatorilor și creatorilor să profite la maximum de lumea digitală. Acestea consolidează poziția industriilor creative, permit utilizări digitale lărgite în domenii cheie ale societății și facilitează distribuirea de programe de radio și televiziune în întreaga UE. Termenul pentru transpunerea acestor directive în legislația națională a fost 7 iunie 2021”, se arată în comunicat.

Statele membre au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisori și pentru a lua măsurile necesare. În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită avize motivate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.