Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING: Dan Nica NU a fost respins de Ursula von der Leyen, însă au fost solicitate şi alte propuneri (surse)

romania ue comisia europeana

Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, nu a respins cea de-a doua propunere făcută de Guvernul României pentru funcţia de comisar european, în persoana lui Dan Nica, aşa cum s-a vehiculat în presă. Von der Leyen a solicitat însă şi alte propuneri, potrivit unor surse din cadrul Comisiei Europene.

Contactată de STIRIPESURSE.RO, Mina Andreeva, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, a precizat că procesul de alegere a candidaţilor din partea României şi a Ungariei este în desfăşurare.

Pe de altă parte, surse din cadrul Comisiei Europene au confirmat că scrisoare prin care Guvernul României l-a nominalizat pe Dan Nica a ajuns luni la Bruxelles. Dan Nica a fost deja intervievat de preşedintele ales von der Leyen, când aceasta trebuia să aleagă între Nica şi Plumb, la momentul respectiv fiind preferată Rovana Plumb. Echipa Ursulei von der Leyen este în contact cu Guvernul României, căruia i-au fost solicitate şi alte nume de posibili comisari europeni, din care preşedintele ales al Comisiei Europene să poată alege.

Amintim că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de săptămâna trecută a fost desemnată Gabriela Ciot (secretar de stat în MAE) ca variantă de rezervă pentru Dan Nica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.