Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: Deputații nu au eliminat parlamentarii de pe lista demnitarilor cu indemnizații majorate

Inquam Photos
vot parlament

Claudiu Năsui (USR) transmite că nu a fost posibilă eliminarea parlamentarilor din lista cu demnitari cărora li se majorează indemnizațiile din cauza absenței liberalilor și social-democraților: „la creșterea propriilor salarii a fost înghesuială. La rectificarea nerușinării e lipsă de cvorum”. „După ce au votat mărirea propriilor salarii la senat, s-au bătut cu pumnul în piept că vor rectifica la Camera deputaților. Azi (marți - n.r.) când trebuiau să elimine mărirea salariilor parlamentarilor și primarilor, ghiciți ce s-a întâmplat? N-au venit la ședință. Deci n-a fost cvorum. Au lipsit fix 5 membrii. Frumos nu? La PSD, din 10 membrii a venit unul singur. La PNL din 9 membrii au venit 3. La creșterea propriilor salarii a fost înghesuială. La rectificarea nerușinării e lipsă de cvorum”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a cerut, marți, raport suplimentar pentru eliminarea creșterilor salariale pentru parlamentari: „pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat”. „Un festival al ipocriziei”, a catalogat liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu.

„Pentru a elimina suspiciunile apărute în spațiul public în ultima perioadă, dar și pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat, vă rog să acceptați ca membrii Comisiei pentru Muncă să se reunească în paralel cu plenul, cu mandat ferm din partea plenului Camerei Deputaților de a elimina din legea trecută de Senat creșterile salariale pentru parlamentari”, spunea Alfred Simonis, liderul deputaților PSD. În favoarea propunerii au votat 170 de deputați, iar cinci s-au abținut. Liderul AUR, George Simion, a cerut ca și membrii Comisiei de buget să se întrunească în ședință comună cu cei de la Muncă, solicitare acceptată de plen. „USR a fost singurul partid care a votat împotriva creșterii salariilor demnitarilor la Senat. Ceea ce am văzut mai devreme a fost un festival al ipocriziei”, afirmă Ionuț Moșteanu.

Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor. Amendamentul a fost formulat de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon.

PSD a anunțat, miercuri, căva propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost aprobat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și patru abțineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.