Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: Director ADS arestat de DNA, după ce a cerut o mită de 350.000 de euro

Inquam Photos / Octav Ganea
dna sigla catuse arest

Directorul Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului a fost arestat pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut 350.000 euro unui afacerist pentru a-l ajuta să câștige un contract. Procurorii DNA anunță că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 martie 2023, a lui Nuţă Marius Ionel, director al Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (ADS), pentru trafic de influență, scrie Mediafax.

Procurorii dau detalii despre faptele comise:

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 24 ianuarie – 20 martie 2023, Nuţă Marius ar fi pretins, pentru el şi pentru alte persoane, de la un om de afaceri, suma totală de 350.000 euro pentru "a-l ajuta” să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.

În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani, informează DNA. Martorul i-ar fi remis lui Nuţă Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial. Ulterior, cu toate “eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

Judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a lui Nuţă Marius Ionel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.