Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Directorul MIPE umbla cu cardurile de salariu ale angajatelor sale - Au fost găsite în portofelul său de anchetatorii DNA - Dedesubturile dosarului

stiripesurse.ro
carduri

Anchetatorii DNA au descins vineri dimineață la domiciliul directorului din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) Dragoș Iorga, în cadrul unei mega-anchete privind fapte de mare corupție.

Ulterior anchetatorii DNA au cerut arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a oficialului din MIPE pe fondul faptului că probele sunt irefutabile iar acesta a recunoscut totul fără a crea probleme anchetatorilor.

Băgat pe „tubulatură„ de subalternele furioase...

Datele din dosarul ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Constanța arată că dosarul ar fi luat naștere după denunțurile depuse, pe rând, de cele două angajate MIPE, pe care directorul Iorga le „ușura„ de o treime din salariul cuvenit.

Femeile au explicat cu subiect și predicat la DNA Constanța cele ce se petreceau la sediul MIPE, protagonist fiind chiar directorul executiv.

„Din respectivul denunț reiese în esență faptul că numitul Dragoș Iorga, director executiv în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în perioada ianuarie 2021 până în prezent, ar fi pretins și primit lunar sume de bani de la aceasta în vederea angajării și menținerii în funcție acesteia, în cadrul unui proiect derulat prin Organismul Intermediar Regional București Ilfov, instituție aflată în subordinea Ministerului Fondurilor Europene.

Totodată acesta i-ar fi pus la dispoziție subiectele și răspunsurile aferente pentru examinare, în vederea ocupării postului”, se arăta în primul denunț, scris la DNA la finalul lunii septembrie.

Anchetă blitz pe numele directorului

Cu denunțurile detaliate în buzunar procurorii au trecut la colectarea de probe suplimentare care să întărească cele povestite detaliat de cele două femei.

„Dragoș Iorga, în calitate de director al Organismului intermediar regional pentru Programe europene capital uman - Regiunea Bucureşti -  Ilfov, cu ocazia derulării în perioada ianuarie – martie 2021 a unui concurs de angajare în cadrul respectivei instituții, a pretins și primit câte 1500 lei lunar timp de doi ani de zile și jumătate de la ...... .. ...... în schimbul angajării și menținerii în funcție a acestora la instituția respectivă.

Iorga (președinte al comisiei de angajare) le-a transmis în format letric subiectele de concurs și răspunsurile aferente anterior examinării astfel încât cele două au fost declarate promovate și fiind totodată angajate începând cu data de 15.03.2021”, se arată în dosarul ajuns la judecători.

Cu cardurile angajatelor în buzunar

„În sensul celor descrise, martorele denunțătoare i-au înmânat cardurile personale numitului Iorga Dragoș Adrian care retrăgea în numerar de la ATM sumele de 1500 lei lunar.

Cu ocazia percheziției domiciliare cele două carduri aparținând denunțătoarelor au fost identificate asupra numitului Iorga Dragoș Adrian, mai exact în portofelul acestuia”, se mai arată în dosarul ajuns pe masa magistraților constănțeni.

Tribunalul Constanța a admis propunerea arestării la domiciliu a directorului pe o durată de 30 de zile motivat și de faptul că a recunoscut integral acuzațiile ce i se aduc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.