Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Explicațiile `peștelui` PSD de Mioveni după ce-a `luat în buză` `cârligul` DNA: `Dacă știam că el a făcut denunțul le spuneam ofițerilor că mă mituia`

globalnews.ca
poet poezie stilou scris literar caiet

După flagrantul delict de la sediul primăriei din Mioveni primarul PSD „pescuit„ de către anchetatorii DNA a beneficiat de toate drepturile și garanțiile legii penale, inclusiv de aceea de a da o declarație liberă în dosar.

Astfel primarul a dat o declarație de suspect și „a susținut că cei 10.000 de euro restituiți denunțătorului reprezintă restituirea unui împrumut acordat anterior de cel din urmă, însă acest aspect este în contradicție totală cu probatoriul administrat în cauză, în condițiile în care, cu ocazia audierilor denunțătorul a susținut că cei 10.000 de euro reprezintă o parte din suma de 30.000 de euro pe care Georgescu Ion o acceptase pentru a interveni pe lângă persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru a o încadra pe fiica sa, în funcția de medic chirurgie generală la această unitate medicală”.

Detaliile primarului

”În momentul în care au apărut ofițerii de poliție, punga cu cei 10.000 euro se afla în posesia numitului Nicolae Valerică.

Dacă știam că denunțul a fost formulat de numitul Nicolae Valerică le-aș fi spus ofițerilor de poliție că a venit să mă mituiască. ” , sunt cele notate de edilul Georgescu în declarația pe care a dat-o în fața procurorilor DNA.

Aceștia scriu în dosarul de la instanță că „atitudinea nesinceră a lui Georgescu Ion rezultă inclusiv din aspectele invocate de către acesta cu ocazia audierii ca suspect referitoare la împrejurările în care denunțătorul ar fi solicitat sprijinul lui Georgescu Ion”.

”În urmă cu o săptămână, numitul ... mi-a sugerat să-l ajut cu fiica lui pentru a ajunge la spitalul Mioveni, iar eu i-am spus că nu am făcut în viața mea așa ceva, nu fac și să fie om serios.”, este o altă afirmație a edilului PSD notată în declarația sa.

A făcut demersuri clare

„În condițiile în care din probatoriul administrat a rezultat că între cei doi au fost discuții încă din anul 2022 referitoare la posibila încadrare a fiicei denunțătorului  la Spitalul orășenesc Mioveni, Georgescu Ion a efectuat încă din anul 2022 demersuri efective pentru a pune în legătură pe acesta și pe fiica acestuia cu cei din cadrul unității medicale sus menționate, inclusiv cu cei din conducere”, se arată în dosar.

„Ca urmare a intervențiilor sale fata denunțătorului a asistat inclusiv la intervenții / proceduri medicale derulate în spital, iar la discuțiile înregistrate în cadrul dosarului penal Georgescu Ion dă detalii concrete referitoare la o parte din activitățile făcute și își manifestă disponibilitatea de a interveni pentru ca aceasta să fie transferată de la Spitalul Costești la Spitalul orășenesc Mioveni”, se mai arată în dosarul de la Tribunalul Argeș.

Mai reușim? Mai avem post pentru fată? - Ți-am promit că te ajut

” GEORGESCU ION: Nu mi-am dat seama …Plec la o nuntă. Ce s-a întâmplat ?

Denunțător: Mai reușim, mai avem vreun post pentru fată, ca să o transfer aicea? Eu v-am spus de la început.

GEORGESCU ION: Păi, da eu nu ți-am spus că nu pot mai devreme de septembrie, octombrie.

Denunțător: Deci septembrie, octombrie.

GEORGESCU ION: Pentru că ei sunt în perioada .. deci ei au făcut foarte multe modificări de la întâi ianuarie la șase ianuarie și cei de la DS de la minister..Că până acuma organigramele le.. ăă.. aproba DSP-ul și a venit o circulară acum o lună de zile că să treacă prin Consiliul local și toate organigramele care au fost pe perioada Covid-ului. Până la întâi a șasea 2023, trebuie să meargă la avizat la ei la minister. Și organigrama spitalului este pe septembrie pe ordinea de zi, iar după aia mă duc cu ea la avizat… Deci mai mult octombrie.

Denunțător: Octombrie-noiembrie.

GEORGESCU ION: Ți-am promis că te ajut.

Denunțător: Gata, am înțeles.

GEORGESCU ION: …că o iau prin transfer. Deci, la ora actuală nu pot pentru că …. ăăă ne-am anga.. ei au făcut niște modificări și nu trebuia să i le aprob fără consiliul local și fără viza .ăă.. DSP –ului.

Denunțător: Am înțeles. Eu v-am spus dumneavoastră, ea e la Costești acuma. ”, se arată în dosarul de la instanță.

Ultima discuție

O lună mai târziu cei doi s-au întâlnit din nou și au reluat „dezbaterile„ discuție de asemenea surprinsă de anchetatorii DNA.

„Denunțător: Deci, domn primar... Deci, hai să ne înțelegem acuma... deci, noi doi când am discutat atunci la început...dacă pot să vorbesc direct, dacă nu îmi spuneți și nu vorbesc. Noi doi când am vorbit, discuția între mine și dumneavoastră, eu am spus așa....dacă mai țineți minte. Dacă nu, îmi spuneți...

GEORGESCU ION: Matale spui și eu...

Denunțător: Deci, țineți minte că noi doi când am venit la dumnea și am zis: ”Domnu’ primar, ce mă costă eu...spuneți și eu....e copilu’ meu și eu rezolv.” Nu știu dacă vă aduceți aminte de discuția....

n.n. - La această afirmație Georgescu Ion are o reacție fizică /comportamentală, respectiv dă din cap în semn de aprobare.

GEORGESCU ION: Zii !

Denunțător: Bun. Eram la dumneavoastră în cabinet și am discutat și la un moment dat eu... eu am zis așa: ”Domne, m-am documentat și eu, p-aici prin zonă, pe la toate spitalele, și în general...” v-am dat un exemplu’ la unu la București care și-a făcut transferu’ i s-a cerut o sumă de bani!” Și eu v-am întrebat: ”Domnu’ primar, spuneți-mi dumneavoastră....”

GEORGESCU ION: Și eu am zis da?

Denunțător: Ascultați-mă! Dacă vreți să mă înțelegeți. Prima dată dumneavoastră mi-ați spus așa: ”Bă, nu-ți spun acuma, suntem cunoștințe de peste 30 de ani... ”

GEORGESCU ION: Da. (n.n. Aprobă din cap)

Denunțător: ”.... lasă-mă să vorbim!” Ne-am mai întâlnit după aceea a doua oară și eu am spus așa: ”Domnu’ primar...” Pot să spun?

GEORGESCU ION: În viața vieților mele eu nu am cerut la cineva.

Denunțător: Păi, nu. Ascultați-mă!

GEORGESCU ION: În viața vieților mele.

Denunțător: Nu, ascultați-mă! Eu am spus așa...

GEORGESCU ION: Am multe defecte....dar nu...(neinteligibil)

Denunțător: Nu, ascultați-mă! Eu vă spun doar atât: ”Domnu’ primar, este bine 30.000 de euro?” Dumneavoastră ați zis...ați dat din cap în sensul că da și eu atunci în decembrie am venit și v-am dat ăia 10.000 de euro. Și diferența am zis....”când rezolvăm v-aduc diferența de 20.000”.

n.n. - La această afirmație Georgescu Ion nu are nici o reacție fizică /comportamentală.

Denunțător Deci, rugămintea mea...dacă considerați că este valabilă oferta mea, eu vin și vă aduc și diferența.

n.n. - La această afirmație Georgescu Ion dă din cap în semn că ”NU”

GEORGESCU ION: Dacă considerați că nu se mai poate....

n.n. - La această afirmație dă Georgescu Ion din cap în semn că ”NU”

Denunțător: ...dacă considerați că nu se mai poate...nu mai vin și cu asta-basta.

GEORGESCU ION: Vrei să vii...vii...mă suni marți la 12 pentru miercuri și joi. Dacă nu, îmi spui și nicio problemă.

Denunțător: Păi, dacă nu...dacă o considerați că se poate....

GEORGESCU ION: Nu, te convingi matale marți. Ă, miercuri sau joi. Și matale iei hotărârea miercuri sau joi.

Denunțător: Bine, gata. Am înțeles.

GEORGESCU ION: Nu-i mai bine așa?

Denunțător: Bine, domn primar.

GEORGESCU ION: S-o iei, matale.

Denunțător: Bine, am înțeles. Să trăiți! O seară frumoasă vă doresc! ”, au mai discutat cei doi protagoniști.

30 de zile la „beciul domnesc„

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost arestat preventiv, joi seara, pentru 30 de zile de judecătorii Tribunalului Argeș.

Potrivit DNA, Georgescu Ion este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Miercuri, în sediul primăriei orașului Mioveni, Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.