Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: George Simion anunță o cale extraordinară de atac la CCR privind neconstituţionalitatea Ordonanţei referitoare la comasarea alegerilor

Inquam Photos / George Calin
George Simion

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat marţi că va contesta la Curtea Constituţională, printr-o cale extraordinară de atac, Ordonanţa privind comasarea alegerilor, menţionând că demersul este determinat de decizia Avocatului Poporului de a nu contesta acest act normativ.

Simion invocă Constituția României

"Avocatul Poporului a organizat, ieri, un vot prin care a decis să nu conteste la Curtea Constituţională Ordonanţa privind comasarea alegerilor. Este o informaţie pe care o avem din interiorul instituţiei Avocatul Poporului. În statul român şi în ordinea constituţională, partidele politice sunt obligate să vegheze la respectarea Constituţiei, la respectarea statului de drept. Venim astăzi în faţa Curţii Constituţionale cu o solicitare excepţională, cu o acţiune oblică, prin care cerem, pe baza Constituţiei, care la articolul 8 prevede că partidele politice sunt un garant al respectării naţionale, depunem în speranţa că mai avem totuşi o Curte Constituţională, către domnul Marian Enache (preşedintele CCR - n.r.), acest demers constituţional. Sperăm, având în vedere că suntem partid parlamentar, având în vedere că a noastră calitate este recunoscută de Constituţie, ca această acţiune să fie admisă şi să avem măcar parte de o judecată din partea plenului Curţii Constituţionale", a precizat Simion, într-o declaraţie de presă, în faţa CCR.

Liderul AUR a adăugat că partidul său are tot interesul să apere ordinea de drept şi suveranitatea naţională, afirmând că nu poate accepta ca aceste alegeri să fie comasate, iar legile ţării şi Constituţia României "să fie călcate în picioare".

Simion acuză că instituțiile nu mai funcționează corect

"Dacă instituţiile din statul român nu mai funcţionează cum trebuie, dacă toată lumea cu minime cunoştinţe juridice înţelege că această ordonanţă de urgenţă este neconstituţională şi totuşi nu se ajunge în faţa Curţii Constituţionale, dacă bănuielile noastre rezonabile că inclusiv judecători de la Curtea Constituţională au fost implicaţi în această adevărată lovitură de stat şi nimeni nu zice nimic şi se conformează, noi nu putem accepta să trăim într-o dictatură şi nu putem accepta ca aceste alegeri să fie comasate, legile ţării şi Constituţia României să fie călcate în picioare. (...) Dacă vă veţi uita în ultimele zile la toate declaraţiile foştilor preşedinţi, foştilor demnitari de rang înalt ai statului român, declaraţii din partea foştilor judecători ai Curţii Constituţionale, veţi vedea că toţi spun acelaşi lucru: această comasare este neconstituţională, nu este normală şi se face de frica AUR", a susţinut Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.