Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking | Klaus Iohannis a semnat: Alex Florența - noul procuror general, Marius Voineag - noul șef DNA

BN breaking news justitie

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 30 martie 2023, decretele de numire a noilor șefi PÎCCJ și DNA.

- Decret pentru numirea domnului Alex-Florin Florenţa în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe o perioadă de 3 ani;

- Decret pentru numirea domnului Marius-Ionuţ Voineag în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, pe o perioadă de 3 ani.

Pe 23 martie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru procuror general şi procuror-şef al DNA. Alex-Florin Florenţa a fost avizat favorabil de CSM pentru funcţia de procuror general, iar Marius-Ionuţ Voineag a fost avizat favorabil pentru procuror-şef al DNA. Alina Albu, propusă pentru şefia DIICOT, dar avizată negativ de CSM, va susţine un nou interviu.

Cine sunt cei doi procurori

Procuror şef al Serviciului teritorial Timişoara din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Florenţa Alex-Florin are o vechime în funcţie de peste 15 ani. Florența a instrumentat, printre altele, dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu și pe cel al grupării de contrabandă și șpagă din vama Moravița, conform justnews.ro.  Un alt dosar cunoscut în care a fost implicat procurorul DIICOT este cel supranumit „Motorină CFR” , mai arată sursa citată.

Conform declarației de avere depusă în 2022 de soția sa, judecătoarea Flavia Maria Cristina Florența (Curtea de Apel Timișoara), cei doi împart două terenuri intravilane în Sibiu și Caraș-Severin (cumpărate în 2018 și 2020) și o casă de locuit în Sibiu și una de vacanță în Caraș-Severin, achiziționate în aceiași ani.

Marius Ionuț Voineag este adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul general și fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT. Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipulării pieței de capital privindu-l pe fostul șef al SIF Banat Dragoș Bîlteanu, iar la PG a intrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri.

Procurorul Voineag a scris în declarația sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.