Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Liderul sindical Șeicaru și cei doi polițiști de la Secția 16 arestați pentru violențe extreme asupra unui tânăr PLASAȚI ÎN AREST la DOMICILIU

judecator justitie

Curtea de Apel București a răsturnat, vineri, decizia Tribunalului București prin care se stabilea arestarea preventivă pentru 30 de zile a liderului sindical Vasile Șeicaru și a altor doi polițiști, pentru violențe extreme exercitate asupra unui tânăr pe un câmp din zona Capitalei.

La acel moment în cazul altor patru polițiști de la aceeași secție de poliție instanța stabilise măsuri neprivative de libertate.

Citește și: BREAKING SURSE Cum a SCĂPAT la MUSTAȚĂ de dosar penal un martor din dosarul Elenei Udrea - După ZECE ani își amintea lucrurile 'mai bine' decât când au avut loc

„Admite contestaţiile formulate de contestatorii inculpaţi Şeicaru Viorel Constantin, Lupu Viorel Răzvan şi Nine Dorin, desfiinţează, în parte, încheierea din 04.03.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, în dosarul nr. 6286/3/2021şi rejudecând:

Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti de arestare preventivă a inculpaţilor Şeicaru Viorel Constantin, Lupu Viorel Răzvan şi Nine Dorin.

În temeiul art. 227 al. 2 rap. la art. 202 al. 4 lit. d C.p.p. dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 19.03.2021 până la data de 17.04.2021 inclusiv, inculpaţii având obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuiesc, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza: - inculpatul Şeicaru Viorel Constantin în ; - inculpatul Nine Dorin în Bucureşti, ; - inculpatul Lupu Viorel Răzvan.

În temeiul art. 221 al. 2 C.p.p. impune inculpaţilor Şeicaru Viorel Constantin, Lupu Viorel Răzvan şi Nine Dorin respectarea următoarelor obligaţii, pe toată durata măsurii preventive: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instan?ei de judecata ori de cate ori sunt chemaţi; b) să nu comunice între ei şi nici cu ceilalţi suspecţi sau inculpaţi, cu persoanele vătămate şi cu martorii din prezenta cauză. În temeiul art. 221 al. 4 C.p.p. atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţa a măsurii sau a obligaţiilor care le revin se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 al. 5 C.p.p. pe durata măsurii inculpaţii pot părăsi imobilul in care locuiesc pentru prezentarea in fata organelor judiciare, la chemarea acestora.

Citește și: 'Fă... ce le zic eu?'/'...mă, jegule nesimţit' -Dialogul CULT dintre iubitul Ioanei Băsescu, devenit INFORMATOR DNA și fiica fostului președinte, reținut de CAB

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva încheierii din 04.03.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, în dosarul nr. 6286/3/2021. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare către stat rămân în sarcina statului.

Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, av. Nicola Florentina, în cuantum de 313 lei, se avansează din fondurile M.J. şi rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 19.03.2021”, se arată în minuta deciziei definitive de vineri.

Trei din cei șapte polițiști de la Secția 16 din Capitală au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, în vreme ce ceilalți patru au fost plasați sub control judiciar de magistratul de drepturi și libertăți al instanței, care a judecat propunerea arestării preventive a acestora, spuneau surse judiciare pentru STIRIPESURSE.

Potrivit acestora audierile în cazul celor opt au durat la Tribunalul București peste 10 ore, iar unii dintre cei reținuți și-ar fi recunoscut faptele.

Nouă polițiști de la Secția 16 din Capitală sunt urmăriți penal infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură, iar opt dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore.

Doar șapte dintre aceștia au fost duși în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile în cazul celorlalți doi procurorul stabilind alte măsuri.

„La data de 03.03.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 9 inculpaţi, agenţi de poliţie din cadrul DGPMB Secția 16 Poliție – Biroul de Ordine Publică, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Totodată, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a 8 dintre inculpaţi, respectiv măsura controlului judiciar faţă de un inculpat”, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit procurorilor, la data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliție organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măștilor de protecție în contextul epidemiologic SARS-COV2.

Citește și: MOTIVARE CAB arată că ESCAPADA Elenei Udrea în Costa Rica și condamnarea din Gala Bute au SPORIT anii ÎNCASAȚI - 'Comportamentul ei a fost unul DILATORIU'

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproșurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia mun. București, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Procurorii precizează că în tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate.

„După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran. În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00. Astfel, după încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată. În cauză cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcția Generală Anticorupție”, conchid procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.