Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Managerul Spitalului Județean Botoșani, demis din funcție după tragedia care a revoltat România

Ultima Ora breaking news

Managerul Spitalului Județean din Botoșani, Iulian Angel Călin, a fost eliberat miercuri din funcție, a anunțat în urmă cu câteva minute Consiliul Județean Botoșani. Demiterea vine după decesul tinerei de 25 de ani în maternitatea spitalului și al cărei caz a indignat opinia publică din România.

„Am luat decizia încheierii mandatului domnului Iulian Angel Călin la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. Conducerea interimară Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani va fi asigurată de către doamna doctor Monica Adăscăliței

Numirea interimară, pe o perioadă determinată, până la organizarea concursului de ocupare a funcției, a domnului Angel Călin a venit în urma demisiei managerului Doina Caba, ca o necesitate a asigurării funcției de ordonator de credite și de continuare a proiectelor pe care Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani le are în derulare, bazându-mă pe solida lui experiență managerială în domeniul resurselor umane acumulată în funcția de director adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, precum și a experienței administrative ca fost viceprimar al orașului Săveni și secretar de stat al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Eliberarea din funcție a domnului Angel Călin nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitare de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple!
Cine are de făcut o treabă să o facă. Iar cine nu-și face treaba să răspundă. Cine nu înțelege să-și facă treaba să plece! Am cerut mereu și voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora.
Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenți, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar. ”NU MAI EXISTĂ LOC DE ÎNTORS!,”, a anunțat președintele Consiliul Județean Botoșani, Doina Federovici într-un comunicat al instituției, postat pe pagina de Facebook.

Demiterea acestuia vine după mai multe zile de proteste în fața maternității din Botoșani, unde Alexandra Miron a murit după ce nu a fost operată la timp și șapte ore nu a primit nicio îngrijire medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.