Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking news: Instanța Supremă a Italiei a dispus predarea lui Darius Vâlcov către autoritățile din România

Inquam Photos/ Octav Ganea
Darius Valcov

Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Vâlcov, astfel că a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea fostului ministru autorităților române, spune, marți, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, scrie Mediafax.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a spus că marți, Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Bogdan Vâlcov.

„Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3 mai 2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8 februarie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013”, spune Gorghiu.

Astfel, potrivit ministrului Justiției, zilele următoare se așteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autorităților române și continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Darius Bogdan Vâlcov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.