Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Prima condamnare definitivă la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

BN breaking news justitie

Primul român judecat şi condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, buzoianul Matei Strugurel, merge la închisoare, după ce magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins apelul formulat la sentinţa de un an de închisoare cu executare.

Buzoianul Matei Strugurel, condamnat la un an de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, anul trecut, după ce a fugit dintr-un container izolator din curtea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău unde se afla în aşteptarea testului PCR pentru Covid 19, va merge la închisoare.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins apelul formulat de acesta şi astfel, decizia de condamnare la un an de închisoare cu executare, dictată iniţial de Judecătoria Buzău, rămâne definitivă.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea.

Totodată, el este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată.

Matei Strugurel, în vârstă de 37 de ani, din comuna Grebănu, judeţul Buzău a fost internat în luna aprilie 2020 într-un modul izolator al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău pentru că tuşea puternic. Tânărul nu a aşteptat rezultatul testului şi a părăsit containerul fiind prins, judecat şi condamnat de instanţa de fond pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ulterior s-a dovedit că Matei Strugurel nu era infectat cu virusul SARS-CoV-2 ci suferea de TBC.

Matei Strugurel a fost vreme de mai mulţi ani rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională  de la Râmnicu Sărat, instituţie aflată în prezent în subordinea D.G.A.S.P.C. Buzău în care persoanele adulte cu diverse grade de handicap desfăşoară activităţi menite să îi ajute să se integreze în societate.

Tânărul a părăsit sistemul de protecţie în anul 2005, la vârsta de 21 de ani, după o serie de acuzaţii, nedovedite în final, la adresa conducerii de atunci a CITO Râmnicu Sărat.

Ulterior, Matei Strugurel a fost plecat din ţară, unde a încercat să muncească, dar s-a ocupat şi de diverse infracţiuni mărunte fără a fi vreodată condamnat. Ulterior el s-a stabilit la Grebănu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.