Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING PSD bate în retragere: Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe a fost retrimisă la comisii

sah strategie surse plan

Plenul Camerei Deputaților a votat, miercuri, inclusiv cu sprijinul PSD, ca proiectul de lege care abilitează Guvernul să emită ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legilor organice în perioada vacanței parlamentare să se întoarcă pentru un nou raport în comisiile Juridică și de Buget ale Camerei Deputaților. Cele două comisii ar urma să se întâlnească azi în regim de urgență.

Vicepremierul Raluca Turcan a criticat marți votul negativ privind proiectul de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanțe în perioada vacanței parlamentare, susținând că legea va fi respinsă, Executivul va fi obligat în luna ianuarie să guverneze prin OUG și să convoace Parlamentul pentru fiecare în parte.

”Cine își imaginează că, prin respingerea legii de abilitare a guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare, va bloca guvernul să lucreze se înșală. Dacă votul de astăzi din comisia Juridică și cea de Buget nu va fi corectat mâine, în plenul Camerei Deputaților, guvernul Orban va fi forțat în luna ianuarie să adopte ordonanțe de urgență și să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru fiecare OUG în parte”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Ea a făcut un apel către parlamentarii care au respins legea de abilitare a guvernului ca miercuri să susțină retrimiterea legii la comisii și corecteze acest ”demers politic greu de înțeles”.

”Reamintesc faptul că premierul Orban a solicitat oficial conducerii Parlamentului să fie activitate parlamentară până în data de 31 decembrie, astfel încât să putem finaliza Legea Bugetului pentru anul 2020. Este greu de acceptat că au schimbat procedura parlamentară peste noapte doar ca să pună bețe-n roate guvernului. Mai exact, în loc să dea votul în Comisia Juridică (unde putea fi majoritate pentru legea de abilitare), au reunit două comisii (Juridică și cea de Buget) ca să spulbere funcționarea majorității parlamentare”, a adăugat vicepremierul.

Ea a mai afirmat că sunt foarte multe proiecte pe care românii le așteaptă în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.