Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking - Rusia dă primele detalii despre atacul asupra Insulei Șerpilor

www.facebook.com
insula serpilor

Ministerul rus al Apărării a anunţat că un avion de război rus a lovit şi ucis un număr nespecificat de soldaţi ucraineni pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, joi, după ce militarii ucraineni au aterizat pe insulă pentru a arbora drapelul Ucrainei, relatează Reuters. ”În jurul orei 5 dimineaţa, mai mulţi militari ucraineni au ajuns pe insulă dintr-o barcă cu motor şi au făcut poze cu steagul. O aeronavă a Forţelor Aerospaţiale Ruse a lansat imediat un atac cu rachete de înaltă precizie pe Insula Şerpilor, în urma căreia o parte din personalul militar ucrainean a fost ucis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Citește și: O prizonieră scăpată din mâinile rușilor rupe tăcerea: a avut parte de infometare, bătăi și somn pe paturi de metal!

Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainan Volodimir Zelenski, a postat anterior un videoclip pe Telegram cu trei militari care ridică un drapel ucrainean de dimensiuni mari pe insulă. Forţele ruse s-au retras pe 30 iunie de pe insula din Marea Neagră, după ce au fost bombardate puternic de artileria ucraineană.

Insula Şerpilor este importantă din punct de vedere strategic datorită poziţiei sale faţă de căile maritime din apropierea portului ucrainean Odesa. Rusia a anunţat că s-a retras de pe Insula Şerpilor săptămâna trecută ca un ”gest de bunăvoinţă” pentru a arăta că nu obstrucţionează încercările Naţiunilor Unite de a deschide un coridor umanitar care să permită transportul cerealelor din Ucraina. În schimb, Ucraina a precizat că a alungat forţele ruse după un atac cu artilerie şi rachete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.