Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Secția de anchetare a magistraților retrage apelul din dosarul în care Sebastian Ghiță a fost achitat la fond

BN breaking news justitie

Procurorii Secției de anchetarea magistraților au decis să retragă apelul din dosarul de la ÎCCJ, în care sunt vizați Sebastian Ghiță și mai mulți foști procurori și șefi de poliție din Prahova, aceștia fiind achitați în primă instanță, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Citește și:  Liviu Pleșoianu s-a DEZLĂNȚUIT din cauza ochelarilor lui Gigel Știrbu: 'Oare oamenii cu halate albe l-au tratat pe domnul cu ochelari galbeni?'

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Secția de anchetare a magistraților a decis să retragă apelul din dosarul lui Sebastian Ghiță, de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În această cauză, Sebastian Ghiță a fost cercetat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova.

Magistrații trebuie să ia act de cererea Secției.

În primă instanță, fostul deputat Ghiță a fost achitat, în iunie 2018, pentru toate capetele de acuzare imputate în acest dosar, respectiv folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani.

În acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, fiind vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.