Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING | Surpriză în alegerile interne: Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS

Inquam Photos / George Calin
dacian ciolos

Europarlamentarul Dacian Cioloș a obținut o victorie surprinzătoare în alegerile interne din USR PLUS. Deși PLUS era un partid mult mai mic decât USR, Cioloș a reușit să câștige președinția partidului format în urma fuziunii, cu 50.9% din voturi (19.603), față de 49,1% Dan Barna (18.908).

Dacian Cioloș și Dan Barna s-au confruntat în ultima săptămână în turul al doilea al alegerilor interne, după ce în primul tur niciunul dintre cei trei candidați nu au obținut 50% plus 1 din voturi. Cel de-al treilea candidat a fost Irinel Darău, care a obținut 10% din voturi.

Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară vor fi prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, pentru Congresul USR PLUS, în cadrul căruia va fi stabilită componenţa noului Birou Naţional şi va fi validat noul preşedinte al formaţiunii.

Evenimentul se va desfăşura la Romexpo, dar având în vedere contextul pandemic, în sală se vor afla maximum 150 de persoane simultan.

Delegaţii care îşi vor exprima opţiunea privind componenţa noului Birou Naţional au fost împărţiţi pe fluxuri orare, pentru a-şi exercita votul.

La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate. Întregul eveniment va fi transmis live pe Facebook şi Youtube.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.