Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit: Boris Johnson compară UE cu Hitler

boris johnson

Fostul primar conservator al Londrei Boris Johnson, liderul taberei pro-Brexit, a afirmat că Uniunea Europeană se comportă ca Adolf Hitler încercând să creeze un superstat, potrivit unui interviu care urma să apară duminică, scrie AFP. 

Într-un interviu acordat publicaţiei Sunday Telegraph, Boris Johnson a declarat că istoria Europei a fost marcată în ultimii două mii de ani de încercări repetate de a uni continentul sub un singur şi unic guvern, ca pentru a imita Imperiul Roman. 

"Napoleon, Hitler, mai multe persoane au încercat să facă acest lucru şi s-a terminat în mod tragic. Uniunea Europeană este o altă tentativă, cu metode diferite", a afirmat el cu câteva săptămâni înainte de referendumul privind menţinerea Marii Britanii în UE. 

"Ceea ce lipseşte fundamental este eterna problemă, şi anume că nu există o fidelitate reală faţă de ideea de Europei (...) Nu există autoritate unică ce poate fi respectată sau înţeleasă. Este cauza acestui imens vid democratic", a adăugat Boris Johnson, unul dintre liderii Partidului Conservator al premierului David Cameron care, la rândul său, militează pentru menţinerea ţării în UE. 

Marea Britanie poate "prospera ca niciodată până acum" părăsind UE, a subliniat Boris Johnson sâmbătă.

Cu şase săptămâni înainte de referendumul prevăzut la 23 iunie, partizanii Brexitului şi cei ai păstrării Marii Britanii în Uniunea Europeană se află la egalitate, 50% fiecare, potrivit paginii de internet a institutului What UK thinks, după media ultimelor şase sondaje. 

Conform unui alt sondaj realizat pentru publicaţiile Sunday Mirror şi Independent, 21% dintre persoanele chestionate au afirmat că au mai multă încredere în David Cameron decât în Boris Johnson, faţă de 45% care au declarat invers.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.