Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit: 'Nu vă jucaţi cu viitorul copiilor noştri', subliniază Cameron

Community Engagement Forum

"Nu vă jucaţi cu viitorul copiilor noştri", a subliniat prim-ministrul britanic David Cameron joi, la inaugurarea primei dintre opt seri consacrate la diferite canale de televiziune referendumului din 23 iunie, apărând menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. 

Liderul guvernului conservator a exclus să participe el însuşi la o dezbatere propriu-zisă în faţa unuia dintre campionii Brexit-ului, recrutaţi mai ales din propriul partid, notează AFP. 

Joi la Sky News, el a fost întrebat o jumătate de oră şi fără menajamente de şeful serviciului politic al canalului, Faisal Islam, care a insistat asupra temei imigraţiei. 

El a răspuns apoi întrebărilor publicului, în cadrul acestor dezbateri şi întrebări-răspunsuri. 

David Cameron şi-a prezentat argumentele, în principal economice, în favoarea unui status quo. 

"Ieşirea din UE ar fi un act de automutilare economică", a insistat el, amintind că piaţa unică este "cea mai mare piaţă din lume, mai mare decât economia chineză, mai mare decât economia Statelor Unite". 

Cu siguranţă, a mărturisit el, "această organizaţie" face uneori "această uniune imperfectă" şi este sursa "multor frustrări". 

"Dar suntem dezertori? UE nu va înceta să existe", a adăugat el, declarându-se "sincer îngrijorat" că un divorţ de Bruxelles "va zdruncina economia" britanică. 

"Nu vă jucaţi cu viitorul copiilor noştri", a conchis Cameron, în timp ce sondajele (51% pentru "a rămâne" şi 49% pentru "a ieşi" din UE potrivit mediei ultimelor sondaje) arată că în special cei mai în vârstă intenţionează să voteze pentru Brexit. 

Vineri va veni rândul ministrului justiţiei Michael Gove să-şi expună argumentele de asemenea la Sky News. El a fost un mare prieten al lui Cameron, înainte de a decide să facă o campanie pentru ieşirea din UE. 

David Cameron se va întoarce marţi la canalul ITV, în compania lui Nigel Farage, liderul partidului antieuropean UKIP, pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri separate cu publicul. 

Ultimele două dezbateri vor avea loc la 21 şi 22 iunie, una pe stadionul Wembley în faţa a 6.000 de persoane, cealaltă la Channel 4.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.