Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexitul a dus la micşorarea tabletelor de ciocolată şi a pâinii: Explicaţia este halucinantă

ciocolata

Brexit a dus la micșorarea tabletelor de ciocolată și a pâinilor, acesta fiind un mod prin care companiile contracarează potențialele creșteri de prețuri, informează Bloomberg, potrivit mediafax.

Citeşte şi:  Schimbări MAJORE pentru aplicația WhatsApp: 'Impunem o limită de cinci mesaje, la nivel global'

Între septembrie 2015 și iunie 2017, 206 produse din Marea Britanie au scăzut în dimensiuni și gramaje și doar 79 au crescut, potrivit unui studiu al autorității britanice pentru statistică ONS, publicat luni. ONS spune că prețurile rămân neschimbate, dar dimensiunile produselor scad.

Cele mai multe scăderi ale dimensiunilor s-au înregistrat pentru pâine și cereale (36), urmate de produsele de îngrijire personală (31), produse din carne (25), ciocolată, gemuri și produse zaharoase (25).

Ideea de contracție a câștigat teren în Regatul Unit pentru că firmele se confruntă cu costuri mai mari dar caută modalități de a evita creșteri de prețuri.

Unul dintre exemplele cele mai cunoscute este din 2016, după votul pentru Brexit, cînd Mondelez International a redus greutatea ciocolatelor Toblerone, mărind golul dintre segmentele triunghiulare ale batoanelor. Acestea au revenit la dimensiunile originale, în urma numeroaselor plângeri ale consumatorilor.

ONS a confirmat faptul că tabletele de ciocolată sunt potrivite pentru noua tendință, chiar dacă pâinea, cerealele sau produsele de îngrijire se află în topul scăderilor dimensiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.