Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BRICS se extinde după summitul din Africa de Sud - Care sunt țările care vor adera la organizație

CGCN
BRICS

Grupul BRICS se va extinde în urma deciziilor luate la summit-ul din Africa de Sud. Extinderea BRICS a fost în fruntea agendei la summitul care are loc la Johannesburg.

Argentina, Iran, Arabia Saudită, Egipt și Emiratele Arabe Unite se vor alătura BRICS în urma summitului organizației din Africa de Sud, a informat portalul UOL.

Liderii blocului BRICS, al principalelor ţări în curs de dezvoltare, au convenit asupra unor mecanisme pentru a lua în considerare noi membri, a declarat Africa de Sud miercuri, deschizând calea pentru ca zeci de naţiuni interesate să se alăture grupului care s-a angajat să susţină ”Sudul Global”, transmite Reuters preluat de news.ro

Acordul pentru extindere ar putea contribui la creşterea influenţei globale a BRICS, formată în prezent din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, într-un moment în care polarizarea geopolitică stimulează eforturile Beijingului şi Moscovei de a o transforma într-o contrapondere viabilă pentru Occident.

”Am convenit în chestiunea extinderii”, a declarat ministrul de Externe al Africii de Sud, Naledi Pandor, la Ubuntu Radio, un post condus de ministerul său, în urma unei întâlniri a liderilor BRICS la un summit de trei zile în Africa de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.