Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii pun degetul pe rana armatei ruse - care este aspectul cheie care contribuie la moralul scăzut al rușilor

Jurnal.md
armata rusa in transnistria

Absența rotațiilor regulate a unităților în serviciul de luptă este „foarte probabil” unul dintre aspectele cheie care contribuie la moralul scăzut al armatei ruse și la incapacitatea de a efectua pregătire avansată de la invazia Ucrainei din 2022, a raportat Ministerul Apărării al Regatului Unit.

„Lipsa unei astfel de pregătiri este foarte probabil să contribuie la dificultățile Rusiei în desfășurarea de succes a operațiunilor ofensive complexe”, a scris ministerul în cea mai recentă actualizare de informații.

21 septembrie este aniversarea anunțului de către președintele rus Vladimir Putin a „mobilizării parțiale” pentru războiul pe scară largă al Moscovei împotriva Ucrainei. Potrivit oficialilor ruși, în această campanie au fost chemați 300.000 de persoane.

Ministerul Apărării din Marea Britanie l-a citat pe președintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat a Rusiei, Andrei Kartapolov, reiterând pe 15 septembrie că soldații mobilizați au fost obligați să servească pe toată durata războiului din Ucraina, pe care Moscova îl numește „operație militară specială”.

Potrivit raportului, Kartapolov a mai spus că rotația personalului din zona de luptă în timpul serviciului lor a fost imposibilă din cauza situației dificile de pe front.

Pe 3 septembrie, Ministerul Apărării din Regatul Unit a scris că Rusia își intensifică campania de recrutare a străinilor în țările vecine și a exploatat muncitorii migranți pentru războiul său împotriva Ucrainei, pentru a evita un nou val de mobilizare internă înainte de alegerile prezidențiale din 2024.

De asemenea, Rusia a recrutat forțat rezidenții din teritoriile ucrainene ocupate. Potrivit Centrului Național de Rezistență al Ucrainei, Moscova intenționează să crească ritmul de mobilizare în teritoriile ocupate, parțial pentru a reduce presiunea asupra eforturilor interne de mobilizare.

Mobilizarea forțată în Federația Rusă s-a dovedit a fi profund nepopulară. Practica continuă a Kremlinului de a conduce campania de mobilizare pe linii etnice seamănă și mai mult diviziunea socială și tulburările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.