Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii sunt terifiați: Mii de imigranți folosesc ilegal pașapoarte false românești

refugiati imigranti

O reţea infracţională internaţională a permis intrarea a mii de imigranţi ilegali, din Rusia, Ucraina şi Europa de Est, în Marea Britanie, folosind paşapoare româneşti false, arată o anchetă jurnalistică a The Times.

Potrivit reporterilor britanici, banda încasa 1.000 de lire de sterline pentru furnizarea unui paşaport românesc, care îi permitea cumpărătorului să lucreze în orice stat membru UE. Pentru aceasta, gruparea publica anunţuri cu paşapoarte româneşti de vânzare într-un ziar în limba rusă din Marea Britanie.

EXCLUSIV Reacția lui Titus Corlățean după votul din Senat: Mă întreb dacă mai merită / VIDEO

Un jurnalist al publicaţiei londoneze, Kateriba Kravtsova, a reuşit să contacteze membrii grupării. Kravtsova s-a întâlnit la Londra cu un intermediar, Oleg Grişko. Acesta s-a lăudat că mii de oameni din alte ţări au primit cetăţenie română cu ajutorul său şi chiar i-a prezentat un fost client jurnalistei. „Este aproape legal”, a arătat el.

Grişko a ajutat-o pe jurnalista sub acoperire să meargă în România, unde s-a întâlnit cu creierul operaţiunii,Grigori Volkov. Acesta s-a lăudat în faţa jurnalistei că a procesat zece cereri într-o singură dimineaţă.

Volkov, care are şapte cetăţenii, a dus-o pe Kravtsova la Biroul Teritorial al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Galaţi, unde a fost audiată.

„Sub privirile complicilor săi, Grigori Volkov le-a împărţit pachete de documente celor care au plătit să obţină cetăţenie română, ilegal, pentru a-şi îndeplini visul unei vieţi în Marea Britanie, Germania sau Italia”, a scris reporterul britanic. „Acest oraş de frontieră (Galaţi – n.r.) a devenit o uşă din spate către bogăţiile Uniunii Europene”, a adugat jurnalista.

De la ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români, în 2014, 350.000 de români s-au angajat în Marea Britanie, potrivit The Sun.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.