Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

British American Tobacco, după atac: Nicio informație cu caracter sensibil nu era stocată pe server

puterea.ro
British American Tobacco

British American Tobacco asigură consumatorii, referitor la atacul cu malaware de tip ransomware asupra unei platforme deținute de companie, că nici o informație cu caracter sensibil nu era stocată pe serverul respectiv, scrie Mediafax.

„În data de 25 noiembrie, ora 15:42, am fost notificați de către CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) în legătură cu o potențială breșă de securitate a unuia dintre serverele noastre aferente platformei Youniverse”, a transmis un reprezentant al British American Tobacco, într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că au fost luate acțiuni imediate pentru ca breșa să fie închisă și toate măsurile de securitate pentru a se asigura că au fost respectate reglementările privind protecția datelor.

„Am acționat imediat pentru a ne asigura că breșa este închisă, am luat toate măsurile de securitate necesare și am urmat toți pașii legali pentru a ne asigura că au fost respectate reglementările în domeniul protecției datelor. Investigăm cauzele acestei breșe astfel încât să luăm măsuri de securitate suplimentare, dacă se va dovedi necesar. Dorim să ne asigurăm consumatorii că nicio informație cu caracter sensibil, așa cum sunt acestea definite de către Regulamentul General de Protecție a Datelor, nu era stocată pe acest server”, conchide reprezentatul companiei.

Citește și: Ministerul Sănătăţii caută proiectant pentru Spitalul Regional Iaşi, valoarea contractului depăşind 63 de milioane de lei

Platforma românească YOUniverse.ro, deținută de compania British American Tobacco, a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware și o scurgere de date, informează Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT - RO.

Datele se aflau într-o bază nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. Specialiștii au descoperit că hackerii au obținut deja accesul la date și au lăsat o notă de răscumpărare în care amenințau cu ștergerea datelor de pe server, dacă nu le sunt îndeplinite condițiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.