Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brittney Griner spune că s-a gândit să se sinucidă în primele săptămâni în închisoarea din Rusia

cbssports
griner

Vedeta WNBA Brittney Griner a declarat că s-a gândit să se sinucidă în primele săptămâni petrecute într-o închisoare din Rusia, după ce a fost arestată în 2022 pentru acuzaţii legate de droguri, relatează AP.

Griner a vorbit pentru prima dată despre detenţia sa de câteva luni în Rusia în timpul unui interviu de o oră care a fost difuzat miercuri seară pe ABC. Cartea ei de memorii, "Coming Home", urmează să fie lansată la 7 mai.

Griner a fost reţinută după ce a sosit pe un aeroport din Moscova, după ce autorităţile ruse au declarat că o percheziţie a bagajelor sale a scos la iveală cartuşe de vape care ar fi conţinut ulei derivat din canabis.

"Am vrut să-mi iau viaţa de mai multe ori în primele săptămâni", a declarat Griner pentru interlocutoarea sa Robin Roberts. "Am simţit atât de tare că vreau să plec de aici".

Ea s-a hotărât să nu o facă, în parte pentru că se temea că autorităţile ruse nu îi vor reda corpul familiei sale.

Situaţia ei s-a derulat în acelaşi timp cu invadarea Ucrainei de către Rusia şi a sporit şi mai mult tensiunile dintre Rusia şi SUA, sfârşind doar după ce sportiva a fost eliberată în schimbul traficantului de arme rus Viktor Bout.

Griner a declarat că, înainte de a fi eliberată, a fost obligată să scrie o scrisoare preşedintelui rus Vladimir Putin. "M-au obligat să scriu această scrisoare. Era în limba rusă", a spus ea. "A trebuit să cer iertare şi să mulţumesc aşa-zisului lor mare lider. Nu am vrut să o fac, dar, în acelaşi timp, am vrut să mă întorc acasă".

Ea a fost dezamăgită când s-a urcat în avionul pentru schimb şi de faptul că Paul Whelan, un alt american care a fost reţinut în Rusia, nu era cu ea.

Griner joacă pentru echipa Phoenix Mercury. Sezonul WNBA începe la 14 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.