Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brokerul online eToro prezice mai multe reglementări ale criptomonedelor

etoro
e toro etoro

Directorul executiv al eToro, platforma de tranzacționare cu capital rapid, instrumente derivate și criptomonede, se așteaptă ca autoritățile de reglementare să impună noi reguli pentru a proteja investitorii în bitcoin și alte monede digitale, în urma unor acțiuni precum reducerea din Marea Britanie a schimbului de criptare Binance.

"Vedem o creștere semnificativă a interesului investitorilor și comercianților cu amănuntul pe piața criptografică", a declarat Yoni Assia pentru Financial Times. „Ca parte a acestei creșteri, ar trebui să ne așteptăm, de asemenea, ca autoritățile de reglementare să privească cu atenție această afacere în creștere,  a investitorilor cu amănuntul pe piețele criptografice.”

Comentariile sale sunt un semn al faptului industira își dă seama că factorii de decizie politică sunt pregătiți să acționeze împotriva unui sector pe care autoritățile de reglementare îl întârziaseră inițial să îl reglementeze.

Dar Assia a adăugat că autoritățile de reglementare trebuie să afle mai multe despre monedele digitale, deoarece stabilesc noi reguli. „Cel mai important lucru pentru autoritățile de reglementare este să înțeleagă cripto și să înțeleagă că este aici să rămână”, a spus el.

Compania Assia a fost supranumită „ Robinhood din Israel” cu referință la o altă platformă de tranzacționare cu creștere rapidă, care a atras o nouă generație de investitori cu amănuntul în SUA. Cu toate acestea, aproape 70% dintre utilizatorii eToro se află în Europa și - deși compania intenționează să devină publică în SUA în următoarele săptămâni printr-o fuziune cu o companie de achiziții cu scop special (Spac) - doar 9% dintre utilizatorii săi sunt în SUA.

Lupta pentru o mai mare reglementare a criptomonedelor, cum ar fi bitcoin, a sporit în acest an, deoarece valoarea lor a crescut la 1,5 miliarde de dolari, pe fondul unei volatilități extreme a prețurilor și pe fondul altor exemple de utilizare a acestora în activități ilicite, cum ar fi spălarea banilor și frauda.

Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie a interzis lui Binance să ofere  schimburi de criptomonede și alte servicii reglementate în Marea Britanie. Autoritățile financiare americane se pregătesc, de asemenea, să asume un rol mai activ în reglementarea pieței, conform unui articol FT de luna trecută.

„De asemenea, dorim să ne asigurăm că comunicăm bine riscurile investițiilor în active cu risc ridicat”, a spus Assia. „Fără îndoială, un activ care a crescut cu 100% poate scădea foarte ușor cu 50%. Nu există nicio îndoială că, dacă ceva a crescut cu 1.000%, este foarte volatil și ar trebui să înțelegeți acest lucru ca parte a alocării portofoliului dvs. "

EToro a fost înființată în 2007 și a oferit tranzacționarea bitcoin din 2013. Într-un dosar de reglementare din martie, activele cripto au reprezentat 16% din venituri anul trecut.

Creșterea platformelor de tranzacționare ușor de utilizat și interesul pentru criptomonede și așa-numitele acțiuni meme au adus o generație mai tânără să învețe despre investiții.

Numărul de conturi finanțate la eToro a crescut cu aproximativ 500.000 în primele trei luni ale anului, o creștere mai mare decât a înregistrat în fiecare din ultimii doi ani, ducând totalul la 1,5 milioane. Numărul de utilizatori înregistrați la eToro a crescut cu 3 milioane în primul trimestru, până la 20,6 milioane. Asta în comparație cu 5 milioane de înregistrări noi în întregul 2020.

Compania a declarat marți că totalul comisioanelor de tranzacționare în primul trimestru au fost de 347 milioane dolari, o creștere de 141 la sută de la an la an. Venitul net din tranzacționare a crescut, de asemenea, cu 72%, până la 269 milioane dolari. Profitul net a scăzut cu peste 90% în aceeași perioadă, până la 5 milioane de dolari, lucru pe care platforma l-a atribuit cheltuielilor intense de marketing.

Acordul, care va deveni public prin intermediul unui Spac, evaluează eToro la 10,4 miliarde de dolari, deși acționarii Spac nu au votat încă acordul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.