Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bruno Le Maire: Noile restricţii au determinat Guvernul să înrăutăţească previziunile privind evoluţia economiei Franţei în 2021

Motion Array
Franta steag

Economia franceză va înregistra anul acesta o creştere de 5%, după ce noile restricţii impuse pentru a stopa al treilea val al pandemiei de coronavirus (COVID-19) au determinat o înrăutăţire a precedentei estimări a Guvernului, ce indica un avans de 6%, a anunţat duminică ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Noua prognoză este prudentă, a apreciat Bruno Le Maire într-un interviu acordat publicaţiei Le Journal Du Dimanche (JDD), potrivit agerpres.ro.

Citește și: ALERTĂ în Franţa: Macron anunţă carantină naţională, şcolile se închid/ VIDEO

Acesta a adăugat: "Fundamentele noastre sunt solide, vom fi capabili să ne revenim".

Miercuri, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat cel de-al treilea lockdown la nivel naţional în Franţa şi a afirmat că şcolile se vor închide timp de trei săptămâni, în încercarea de a opri al treilea val al pandemiei de COVID-19 care ameninţă să copleşească spitalele.

Franţa a fost puternic lovită de pandemie, vecina sa Germania clasificându-o recent ca ţară cu risc ridicat şi impunând limitări de călătorie. Aproape 96.500 persoane au murit după ce au fost infectate cu coronavirus în Franţa, ţară cu 67 milioane de locuitori.

Franţa a adoptat un program de relansare a economiei, de aproximativ 100 miliarde de euro, pentru sprijinirea angajaţilor şi a firmelor afectate de restricţii. Ministrul de Finanţe a reiterat faptul că noile restricţii vor duce la închiderea temporară a 150.000 de afaceri, costurile fiind estimate la 11 miliarde de euro pe lună.

Le Maire a repetat solicitările către Uniunea Europeană de a accelera implementarea planului de stimulare a economiei şi a criticat vineri ritmul lent al unor ţări, printre care Germania, de ratificare a Fondului de relansare european post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, o etapă indispensabilă pentru efectuarea plăţilor către toate statele membre ale Uniunii Europene.

Ministrul de Finanţe a declarat pentru Le Journal Du Dimanche că este puţin probabil ca Franţa să primească tranşa de cinci miliarde de euro din Fondul de relansare în iulie, aşa cum era planificat, din cauza întârzierilor.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a Germaniei a suspendat procesul de ratificare a Fondului UE de relansare post-pandemie, din cauza unui recurs înaintat împotriva acestui mecanism ce are la bază constituirea unei datorii europene comune.

Negociat în vara anului trecut de cele 27 de ţări membre ale UE, fondul de relansare este destinat să facă faţă consecinţelor economice ale pandemiei de COVID-19. Până acum, el a fost ratificat de 16 ţări, printre care Franţa, Italia şi Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.