Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bușoi: Obiectivul PNL sunt voturile, dar deciziile nu le luăm cu ochii doar pe sondaje, ci pe viitor

Cristian-Busoi-2

În legătură cu discuţia publică şi interpretările legate de sondajul PNL Bucureşti, Cristian Bușoi consideră necesară o precizare, și anume că obiectivul PNL, ca al oricărui partid este obţinerea voturilor, dar asta nu înseamnă că deciziile şi strategia politică a PNL se bazează doar pe sondaje, se arată într-un comunicat transmis STIRIPESURSE.RO.

„Ideea că PNL renunţă la colaborarea politică pentru alegeri cu tehnocraţii pentru că nu aduc suficiente voturi, este ori o înţelegere greşită a comunicării PNL din ultimele zile, ori o altă manipulare strecurată în discuţia publlică. Ca orice partid, raţiunea de a fi a PNL, sunt voturile, dar asta nu înseamnă că nu susţinem oameni de calitate, politici sau care acum fac pasul spre politică. Am fost cu toţii dezamăgiţi şi uimiţi că oamenii au votat candidaţi compromişi ca imagine publică sau condamnaţi: cred că nu trebuie să invidiem voturile pentru condamnaţi, ci să construim pe voturi pentru oameni politici oneşti şi profesionişti. Cu cât PNL va avea încăpâţânarea şi curajul de a susţine acest fapt, cu atât vom câştiga”, a declarat Cristian Bușoi.

Relu Fenechiu nu scapă de pușcărie. Ce gafă a făcut fostul ministru

PNL București are toată deschiderea ca miniştri din guvernul Cioloş să se alăture.

SG-ul PNL, propunere neașteptată: Românii să lucreze și sâmbăta

„Tatonarea zonei civice este în mod firesc parte a programului de înnoire pe care PNL l-a început încă de la locale. Asta a făcut concret PNL la alegerile locale, a adus oameni noi din zona civică, profesionişti, oameni integri, neimplicaţi politic, numai că rezultatele au fost ca la început, pentru că oricât şi-ar dori publicul politicieni noi electoratul nu votează pe cineva apărut peste noapte, indiferent cât de bine arată.

Ne confruntăm real cu o problemă: PNL este într-un proces de reformă internă şi de înnoire de resursă umană care se suprapune cu perioada de campanie şi de alegeri din acest an, nu ne va fi uşor pentru că publicul deşi cere nume noi, se orientează pragmatic spre personalităţi deja cunoscute. Dar asta nu înseamnă că PNL va renunţa proiectul de reformă şi de înnoire pe care l-a început.

Trebuie să găsim un echilibru între lideri mai cunoscuţi de partid şi mai reprezentativi pentru baza electorală tradiţională a PNL şi nume noi care pot aduce o deschidere spre zona de electorat demobilizat sau sceptic faţă de politică”, a mai spus Bușoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.