Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE scandalul în SUA: Donald Trump, în fața unor dezvăluiri grele

Alchetron
tusk trump

Un lobbyist ruso-american, fost agent sovietic, a participat la întâlnirea din iunie 2016 dintre fiul cel mare şi ginerele lui Donald Trump şi o avocată din Rusia despre care ei credeau că este în posesia unor informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, relatează vineri postul de televiziune NBC News, citat de AFP Şi Reuters.

Citeste si: Scandalul din DNA capătă noi proporţii! Kovesi, AVERTISMENT pentru subalterni: Vom afla cine este vinovat de această faptă

Citește și: Gabriela Firea, VEȘTI BUNE pentru părinți: Ce categorii de familii vor plăti mai mulți bani


Prezenţa acestei persoane la întâlnirea dezvăluită sâmbăta trecută nu era cunoscută până acum. Participanţii la reuniunea de la Trump Tower de la 9 iunie 2016 au fost: Donald Trump Jr., cumnatul său Jared Kushner, fostul director de campanie al candidatului republican, Paul Manafort, avocata rusă Natalia Veselniţkaia, şi acest bărbat, al cărui nume nu a fost făcut public. 

Conform NBC News, bărbatul este un fost agent de contra-spionaj sovietic, fost militar, care a emigrat în SUA şi a obţinut cetăţenia americană. 

Avocatul lui Donald Trump Jr., Alan Futerfas, a confirmat prezenţa bărbatului, care, potrivit acestuia, a fost descris atunci ca un prieten al lui Emin Agalarov şi "probabil un prieten al Nataliei". Futerfas a afirmat că bărbatul l-a asigurat că nu lucrează pentru guvernul rus şi că, în orice caz, clientul său nu cunoştea atunci tot trecutul rusului. 

Emin Agalarov este un cântăreţ rus, prieten al familiei Trump şi care a ajutat la organizarea întâlnirii. 

Donald Trump Jr., extrem de apropiat de tatăl său, a recunoscut voluntar în această săptămână că s-a întâlnit cu Natalia Veselniţkaia în speranţa că ea i-ar fi transmis informaţii ale guvernului rus privind-o pe Hillary Clinton. Însă avocata nu ar fi fost în cele din urmă în posesia unor astfel de informaţii şi ar fi vorbit în special despre Legea Magniţki din SUA, cea privind sancţiunile împotriva Rusiei. Ea respins că ar fi avut vreo legătură cu puterea de la Moscova. 

Dezvăluirea privind această reuniune a zguduit totuşi tabăra Trump, care susţine de luni de zile că nu a existat nicio tentativă de coordonare cu Rusia în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.