Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE scandalul la DNA: plângere PENALĂ împotriva unui procuror DNA, cu acuzații GRAVE

sigla dna

Presedintele Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenirea Coruptiei – EurHONEST, Florin Ghiulbenghian, i-a făcut plângere penală procurorului DNA, Remus Budai, susținând că acesta în baza legăturilor din Marea Lojă Masonică l-ar fi favorizat pe șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, fost membru în Loja Masonică.

CONSULTAȚI AICI PLÂNGEREA PENALĂ DEPUSĂ DE FLORIN GHIULBENGHIAN LA DNA

”Prin prezenta doresc sa aduc o completare plangerii penale depuse in data de 07.11.2017 si inregistrata la unitatea dvs. de parchet sub numarul 17300/07.11.2017, referitor la faptele comise de urmatorii:

 

  1. Netejoru Lucian, inspector-sef al Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Suprem al Magistraturii;
  2. Ionescu Tonel, consilier juridic in cadrul Asociatiei Marea Loja Nationale din Romania – MLNR;
  3. Balanescu Ninel Radu, Presedinte al Asociatiei Marea Loja Nationale din Romania – MLNR, actualmente director medical la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti;
  4. Tohaneanu Viorel Catalin, Secretar General (Mare Secretar) al Asociatiei Marea Loja Nationale din Romania – MLNR.
  5. Gales Ovidiu Gabriel, Director Juridic (Mare Orator) al Asociatiei Marea Loja Nationale din Romania – MLNR, actualmente detasat ca Secretar General la Ministerul Apelor si Padurilor.

Citește și: Plângere penală la DNA pe numele lui Varujan Pambuccian, liderul minorităților naționale din Parlament

Citește și: DOCUMENT - Plângere penală la DNA care CUTREMURĂ scena politică: jocurile pe bani mulți din Guvern

Astfel, in cursul ultimelor trei zile, in baza informatiilor furnizate de d-na judecator Camelia Bogdan, am constatat urmatoarele:

  1. D–na judecator Camelia Bogdan a solicitat audierea mea ca martor in dosarul penal  69/P/2017, audiere care nu a avut loc in urma refuzului procurorului de caz;
  2. Procurorul de caz in dosarul penal 69/P/2017 este numitul Budai Remus, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.
  3. Din lecturarea plangerii depuse de d-na Camelia Bogdan rezulta clar intentia de a demonstra legaturile infractionale dintre membrii unui grup de magistrati ce apartin fratiei numite francmaonerie, in concret toti fiind membri ai Asociatiei Marea Loja Nationala din Romania, fratie ce impune ca obligatie permanenta intrajutorararea fratilor, cunoscuti in public drept francmasoni;
  4. Numitul Remus Budai, atat direct cat mai ales prin prisma legaturilor vechi de prietenie cu procurorul Voinescu Petre Dragos, initiat ca francmason in Loja Spinx in perioada in care eram Maestrul Venerabil al acesteia, avea cunostinta despre apartenenta mea la Asociatia Marea Loja Nationala din Romania, pozitia pe care o detinusem in cadrul acesteia si informatiiile potential periculoase pentru cei incriminati in plangerea d-nei judecator Camelia Bogdan.
  5. Viteza cu care a fost cercetat dosarul penal 69/p/2017, solutia de clasare data cu incalcarea clara a normelor juridice si refuzul procurorului de caz, numitul Budai Remus, de a administra probele solicitate de d-na judecator Camelia Bogdan reprezinta indicii mai mult decat intemeiate cu privire la comiterea infractiunii de favorizare a infractorului.

Ca urmare a celor constatate mai sus revin la plangerea mea initiala cu prezentele completari si va solicit respectuos sa dispuneti urmatoarele:

  1. Extinderea urmaririi penale asupra numitului Budai Remus, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru infractiunile de aderare la un grup infractional organizat si favorizarea infractorului;
  2. Ridicarea cu maxima celeritate de la Asociatia Marea Loja Nationala din Romania a inscrisurilor originale pe care le voi mentiona in cursul primei mele audieri in vederea probarii si documentare a afirmatiilor din prezenta plangere si a evitarii distrugerii sau alterarii acestora de catre conducerea Asociatiei Marea Loja Nationala din Romania;
  3. Audierea martorilor pe care in voi indica in cursul primei mele audieri, in vederea probarii celor afirmate.

Din faptele prezentate mai sus rezulta suspiciuni rezonabile ca numitul Budai Remus a comis urmatoarele infractiuni:

1. Art. 269 CP - Favorizarea faptuitorului

2. Art. 367 CP – Aderare la un grup infractional organizat

 

In cazul in care, in urma anchetei, vor rezulta probe referitoare si la alte infractiuni comise de numitul Budai Remus, cum ar fi complicitatea la falsul si uzul de fals comise in dosarul penal 69/P/2017 sau apartenenta acestuia la Asociatia Marea Loja Nationala din Romania, va solicit respectuos sa dispuneti extinderea cercetarilor penale si referitor la aceste fapte.

Doamna Procuror-General, revin cu cererea, conform celor declarate mai sus, sa redeschideti dosarul penal nr. 69/P/2017, tinand cont de prejudiciile grave pe care mediatizarea acetui caz le va avea asupra perceptie publice a activitatii Directiei Nationale Anticoruptie in cazul in care nu veti dispune cu maxima celeritate masurile legale ce se impun”, se arată în plângerea depusă de Florin Ghiulbenghian, la DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.