Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie un mare scandal în Ucraina: percheziții la un controversat cap al Bisericii, care a avut opinii pro-Rusia

pavlo

Presa ucraineană scrie că fostului şef al complexului monahal Lavra Pecerska din Kiev, controversatul mitropolit Pavlo, subordonat Patriarhiei Moscovei, i s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de suspect într-un dosar penal şi că locuinţa sa va fi percheziționată.

RBC citează în acest sens surse din cadrul autorităţilor, precum și o declarație făcută, sâmbătă, de însuși mitropolitul Pavlo, informează Rador.

Acesta este suspectat că a încălcat două articole din Codul Penal al Ucrainei, incitând la ură interreligioasă și justificând agresiunea armată declanşată de Federația Rusă.

RBC aminteşte că, anterior, mitropolitul Pavlo a lansat amenințări la adresa președintelui Volodimir Zelenski, după ce statul ucrainean le-a cerut preoților subordonaţi Patriarhiei Moscovei să părăsească Lavra Pecerska din Kiev.

Pe 10 martie, Ministerul Culturii de la Kiev a publicat o declarație potrivit căreia călugării trebuie să părăsească Lavra Pecerska, cea mai importantă mănăstire ortodoxă din Ucraina, după ce contractul de închiriere a expirat la 1 ianuarie, iar Guvernul ucrainean a decis să nu îl mai prelungească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.