Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budanov nu este îngrijorat de potențiala victorie a lui Trump: Este o persoană cu experiență. A căzut de multe ori și s-a ridicat din nou

news.ro
Kirilo Budanov

Perspectiva unei posibile realegeri a fostului președinte al SUA Donald Trump nu îl îngrijorează pe Kyrylo Budanov, șeful Serviciului de Informații Militare (HUR) al Ucrainei, potrivit unui interviu pe care Budanov l-a acordat CNN publicat pe 31 ianuarie.

Trump, care a ocupat funcția de președinte între 2017 și 2021 și candidează în prezent la alegerile din 2024, a sugerat anterior că va reduce sprijinul pentru Ucraina dacă va fi ales și a spus că obiectivul său principal ar fi să asigure o încetare imediată a focului cu Rusia în 24 de ore, fără a preciza. în ce condiții ar fi tratatul de pace propus.

Controversatul fost președinte al SUA este în prezent în fruntea votului anticipat în primare pentru a deveni candidatul republican. Dacă va fi nominalizat drept candidat republican, Trump s-ar confrunta din nou cu președintele în exercițiu Joe Biden la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Impasul în curs de desfășurare în Congres cu privire la ajutorul acordat Ucrainei este în mare parte rezultatul indeciziei parlamentarilor republicani, care au blocat în mod repetat trecerea ajutoarelor suplimentare, mai ales din cauza unor chestiuni politice interne care nu au legătură.

Imediat după invazia la scară largă, ajutorul SUA pentru Ucraina s-a bucurat în mare parte de sprijin unanim, dar de atunci a devenit o problemă mai partizană.

Budanov a spus că „nu-și face prea multe griji” în legătură cu noțiunea unei viitoare administrații republicane conduse de Trump.

Trump "este o persoană cu experiență. A căzut de multe ori și s-a ridicat din nou. Și aceasta este o trăsătură foarte serioasă", a spus Budanov.

Unii democrați, inclusiv liderul minorității din Camere, Hakeem Jeffries, au spus în mod explicit că segmente ale partidului republican îl susțin pe președintele rus Vladimir Putin, referindu-se la grup drept „caucus pro-Putin”.

Budanov a respins această caracterizare.

„A spune că (Trump) și partidul republican sunt iubitori ai Federației Ruse este o prostie totală”.

Lupta pentru viitorul ajutor al SUA pentru Ucraina nu a dus încă la o decizie definitivă, chiar și după luni de dezbateri în Congres.

Budanov a rămas optimist cu privire la eventualul rezultat, spunând: „Ne așteptăm oricum la o decizie pozitivă”.

Comentariile au venit pe măsură ce scăderea ajutorului SUA a fost din ce în ce mai simțită pe câmpul de luptă din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, a declarat pe 23 ianuarie că lipsa de finanțare a împiedicat SUA să satisfacă cele mai urgente nevoi ale Ucrainei pe câmpul de luptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.