Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta, acuzată de Kiev că s-a amestecat în procesul electoral

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a acuzat Ungaria, într-o declarație dată publicității duminică seara, că s-a amestecat direct în procesul electoral, și a pus în vedere o ”reacție dură”. Ministerul de Externe a reacționat la faptul că ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, i-a îndemnat în cursul zilei pe maghiarii din Transcarpatia, într-o postare pe Facebook, să voteze cu candidații Uniunii Culturale Maghiare din Transcarpatia (KMKSZ), precum și cu primarul din Beregovo, Zoltán Babják.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a subliniat: Nu sunt doar înșelați, pur și simplu, din cauza afirmațiilor ministrului ungar de externe, dar consideră că aceste afirmații subminează negocierile ungaro-ucrainene. ”Astfel, Budapesta a confirmat că se amestecă direct în treburile interne ale Ucrainei și a aplicat o lovitură perfidă asupra eforturilor depuse consecvent de Ucraina pentru identificarea unor soluții constructive pentru rezolvarea problemelor existente în relațiile dintre Ucraina și Ungaria”, a subliniat ministerul de resort de la Kiev, care în declarația sa a mai precizat că, în opinia sa, afirmațiile făcute de partea ungară sunt inacceptabile și a pus în vedere o ”reacție dură”, potrivit rador.ro.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

”Constatăm că Budapesta a ignorat avertismentul lansat de multe ori de Kiev pentru a renunța la ignorarea principiilor statului de drept și ale bunelor relații de vecinătate, și pentru a respecta legile Ucrainei… Este inacceptabil să se șoptească de la Budapesta alegătorilor, încalcând astfel legislația uncraineană, iar partea ucraineană nu va avea o altă soluție decât să reacționeze dur la asemenea demersuri, conform practicilor internaționale și a legilor Ucrainei.

Entuziasmul părții ungare, precum și provocarea cetățenilor ucraineni pentru a nu respecta Constituția și legile Ucrainei, este sortită eșecului”, se mai arată în declarație. Într-un comunicat dat publicității pe 20 octombrie, Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe i-a avertizat deja pe oficialii ungari ca pe parcursul vizetele lor în Transcarpatia să se abțină de la agitațiile politice și să nu se amestece în alegerile locale din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.