Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Academiei Române, votat în Comisiile de învăţământ reunite ale Parlamentului

academia romana

Comisiile de învăţământ reunite ale Parlamentului au avizat luni, favorabil, bugetul Academiei Române, cu 18 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

Bugetul Academiei Române pentru acest an este de 471,7 milioane lei, cu 5,09% mai mult decât anul trecut.

Secretarul general al Academiei Române, Ioan Dumitrache, a spus că în subordinea instituţiei funcţionează 70 de entităţi de cercetare, conform Agerpres.

El a afirmat că bugetul propus pentru instituţie în anul 2019 acoperă doar 85% din cheltuielile de personal şi a solicitat 31 de milioane de lei în acest sens.

Citește și: Victor Ponta, BOMBĂ cu CEAS - Anunță suspendarea finanțării de la stat pentru partide: 'Bugetul pe 2019 e un fake'

"Solicităm o analiză atentă a faptului că cheltuielile de personal nu sunt acoperite pentru întreg personalul decât în proporţie de 85%. Deci, ultima lună din 2019 nu este acoperită, pentru care am solicitat o sumă suplimentară de 31 de milioane. Am solicitat, de asemenea, pentru bunuri şi servicii o sumă de cinci milioane de lei. Este o sumă necesară pentru tot ce înseamnă aditiv, substanţe, instrumente de laborator, materiale specifice diverselor domenii de cercetare, piese, module şi aşa mai departe, pentru întreţinerea aparaturii de laborator. În mod deosebit, am cerut o sumă suplimentară de 64 de milioane pentru a face cerinţelor legate de Programul strategic pe care noi l-am votat, este vorba despre Casa Academiei, Sala Dalles şi toate celelalte pe care le-am menţionat. Aici am solicitat în mod expres o sumă pentru credite de angajament de 64 de milioane şi credite bugetare de 19,5 milioane lei", a spus secretarul de stat al Academiei Române.

Dumitrache a spus că a solicitat o sumă de 10,7 milioane de lei pentru Spitalul Elias şi centrul asociat acestuia.

Tot în aceeaşi şedinţă a fost avizat favorabil de cele două comisii parlamentare şi bugetul Academiei Oamenilor de Ştiinţă, cu 18 voturi "pentru", 9 "împotrivă". Bugetul Academiei Oamenilor de Ştiinţă este de 10,6 milioane lei, cu 5,07% mai mult decât anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.