Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul judeţului Timiș pe 2021, un interes politic al PNL-USR-PLUS-Pro România: PSD spune că nu a fost consultat

PSD
PSD sigla

Social-democraţii timişeni acuză coaliţia de dreapta din Consiliul Judeţean (CJ) Timiş, formată din PNL şi USR-PLUS, cu sprijinul Pro România, că a votat, luni, un buget care reprezintă interese politice, aleşii PSD nefiind invitaţi la nicio discuţie pe tema bugetului, înainte de votul din plenul de luni, anunță Agerpres.

Grupul social-democrat al consilierilor judeţeni din Timiş s-a abţinut de la votul bugetului pentru acest an, nu doar pentru că nu a fost consultat de către noua conducere a CJ Timiş în vederea construirii lui, ci şi pentru că nu a fost de acord cu algoritmul "împărţelii" coaliţiei, arată un comunicat al PSD Timiş remis, luni, AGERPRES.

Pe lângă faptul că nu au fost consultaţi, consilierilor judeţeni PSD nu le-a fost aprobat niciunul din amendamentele propuse pe motiv că "domnul preşedinte al CJ, Alin Nica, a dat tonul votului şi a menţionat la fiecare amendament că nu i se pare potrivit. De fapt, susţine PSD-iştii, "nepotrivirea venea din cauza provenienţei amendamentului, PSD".

"Grupul PSD nu a fost invitat la nicio discuţie pe buget, singurii care au decis cum se alocă banii au fost PNL, USRPLUS şi ProRomânia. Nu înţeleg de ce se procedează în acest fel. În calitate de fost preşedinte al CJ Timiş, pot spune că în fiecare an am invitat la discuţii reprezentanţii tuturor partidelor politice din structura aleasă a CJ Timiş, indiferent de importanţa dată de reprezentativitatea judeţeană sau de mărimea partidului. Astfel, am ţinut cont de toate părerile şi nu am făcut diferenţe între partidele politice şi consilierii judeţeni, iar dacă o propunere s-a arătat a fi bună nu m-am ferit să o accept. Din păcate nu toţi înţeleg şi puţini acceptă, însă important este ca deciziile să fie luate în interesul judeţului şi nu transferate în zona de confort a orgoliilor politice", afirmă liderul grupului PSD al consilierilor judeţeni din Timiş, Călin Dobra.

El susţine că s-a respins, de fapt, iniţiativa PSD de a fi votat un buget cu mai mulţi bani alocaţi investiţiilor din Sănătate.

Dobra adaugă că alte câteva dintre motivele pentru care PSD nu a votat bugetul sunt angajaţii din asistenţa socială şi protecţia copilului, DGASPC Timiş, care au salariile asigurate pentru maxim 10 luni din 2021; faptul că proiectul pentru patru benzi de la Sânandrei nu este cuprins pe lista de investiţii; sensul giratoriu de la Birda, unde este deja semnat contractul pentru proiectare şi execuţie, nu este pe lista de investiţii, "în schimb, un sens giratoriu nou pentru Dudeştii Noi (al cărei primar a fost până în toamna trecută Alin Nica, n.r.) este pe lista de investiţii"; asociaţiile de gaz beneficiază de câte o cotizaţie de 10.000 lei în acest an deşi au în derulare studii de fezabilitate de milioane de lei "şi ne lăudăm că racordăm tot judeţul la gaz".

Social-democraţii au mai vrut finanţare mai bună pentru şcolile speciale, unde s-au redus solicitările de finanţare la cererea conducerii CJ, dar şi modernizarea drumului judeţean Timişoara - Utvin, care rămâne în aşteptare, deşi e finalizat studiul de fezabilitate.

Bugetul judeţului pentru acest a fost votat, luni, şi este de 787.958.000 lei, mai mare decât cel de pe anul trecut (635.000.000 lei). Pentru funcţionarea aparatului CJ Timiş au fost prevăzuţi 337.028.000 lei, pentru dezvoltare, 165.915.000 lei, iar pentru investiţii 285.000.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.