DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, aviz favorabil în comisiile reunite

ziuanews.ro
ministerul mediului

Comisiile reunite de Mediu ale Parlamentului au avizat pozitiv, joi, bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), cu 25 de voturi "pentru" şi 16 "împotrivă", anunță AGERPRES.

"Pentru anul 2021 am gândit un buget care are investiţiile ca principală prioritate. Avem la acest capitol o creştere importantă de până la 25%, în special pentru obiective de combatere şi adaptare la schimbările climatice - lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, regularizări de râuri, împăduriri, creare de perdele forestiere, corecţii de torenţi şi multe altele. România se aliniază astfel la tendinţa europeană de a creşte investiţiile în sectoarele verzi, iar bugetul pe care l-am conceput vine în sprijinul şi completarea fondurilor pe care dorim să le atragem din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.). Creşteri semnificative avem şi la proiectele din fonduri nerambursabile. Încercăm să atragem cât mai multe fonduri europene anul acesta şi, de aceea avem o creştere importantă la acest capitol", a declarat ministrul Barna Tanczos, în cadrul dezbaterilor de joi.

Acesta a adăugat că, pentru anul în curs, se are în vedere plata datoriilor restante din 2019 şi 2020 privind proprietarii de terenuri din ariile protejate, respectiv plata despăgubirilor pentru pagubele provocate de speciile protejate.

"Un alt subiect esenţial este plata datoriilor restante din 2019 şi 2020, cum sunt compensaţiile pentru proprietarii de terenuri din ariile protejate sau plata despăgubirilor pentru pagubele provocate de speciile protejate. Aceste plăţi trebuie să demareze urgent şi le vom onora începând cu cele aferente anului 2019. Totodată, prin digitalizarea şi eficientizarea activităţii, avem în vedere scădea cheltuielilor în ceea ce priveşte funcţionarea aparatului propriu", a spus ministrul de resort.

Propunerea de buget pentru Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru anul 2021 este de 1,409 miliarde de lei credite bugetare, în creştere cu aproximativ 24,50% faţă de anul precedent.

De asemenea, valoarea creditelor de angajament se ridică la 2,734 miliarde de lei, mai mari cu 138,74% comparativ cu anul 2020.

Bugetul alocat ministerului de resort propune creşteri importante la capitolul investiţii, de până la 25%, plata datoriilor restante şi o gestionare mai eficientă a resurselor în vederea scăderii cheltuielilor de funcţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.