Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul pe 2016 a fost aprobat în Parlament

deputati

Legea Bugetului de stat pe 2016 a fost votată miercuri, 16 decembrie, de plenul reunit al Parlamentului, înregistrând doar 13 voturi împotrivă și 309 voturi pentru.

Numărul amendamentelor admise de plen la acest proiect este de 22, iar cele respinse — 309. Nu s-a înregistrat nicio abținere.

UPDATE 14.00: Președintele PSD Liviu Dragnea l-a atacat pe Călin Popescu Tăriceanu, după ce parlamentarii ALDE au votat tot împotrivă: "Observ că partenerii noștri de coaliție au votat împotriva creșterii punctului de pensie. Nu înțeleg de ce, nu înțeleg ce este varza cu carne, sunt profund dezamăgit."

În replică, Tăriceanu a precizat că ”votul pe ansamblu este prost. Ne pare bine că putem crește pensia, dar nu putem să spunem că bugetul în ansamblu e prost și o prevedere este bună”.

UPDATE 13.20 Premierul Dacian Cioloș a promis că cetățenii vor ști pe ce se vor cheltui banii în 2016.

”Mă bucur că avem buget într-un timp relativ scurt.Am lucrat cu materialul pe care l-am găsit, nu puteam face reforme bugetare profunde într-un timp foarte scurt fără să periclităm stabilitatea bugetară. Pe de altă parte am urmărit în același timp decizii pe care Parlamentul le-a luat”, a declarat premierul.

UPDATE 13.10: Plenul reunit al Parlamentului a adoptat miercuri proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe 2016 cu 290 de voturi "pentru", 3 abțineri și 15 voturi împotrivă".

Timp de mai multe zile bugetul a fost dezbătut în comisiile de specialitate, iar premierul Dacian Cioloș a susținut un discurs pentru a-și promova bugetul. Există unele modificări, dar cea mai importantă e că bugetele Camerei Deputaților și al Senatului au fost majorate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.