Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul pe anul 2020 asigură creșterea salariilor, pensiilor, creșterea nivelului investițiilor publice și fonduri pentru Autostrada Unirii

Mugur Cozmanciuc

Prin bugetul propus de Guvernul PNL pentru anul 2020 se asigură creșterea salariilor, pensiilor și creșterea nivelului investițiilor publice. Și, cel mai important, este prevăzută finanțarea marilor proiecte de infrastructură, inclusiv pentru autostrada Unirii.

Județul Neamț și zona Moldovei au parte de susținerea Guvernului pentru a se dezvolta prin proiecte care vor aduce plus valoare și vor crește nivelul de trai, susține deputatul PNL, Mugur Cozmanciuc.

Este pentru prima dată în ultimii ani de zile când bugetul de stat este realizat pe cifre reale, în mod responsabil față de cei care contribuie prin taxe și impozite la constituirea bugetului. PNL dă dovadă de respect față de cetățeni și suntem preocupați să cheltuim fondurile publice în mod responsabil și cu efecte maxime.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați agronomi români a fost promovat în cadrul grupului Al Dahra. Mihai Solomei va fi noul director general al Agricost Brăila

Drept dovadă, la elaborarea bugetului pe anul 2020 s-au prevăzut următoarele: sunt înghețate salariile demnitarilor, este redusă subvenția pentru partidele politice, se interzice cumulul pensie/salariu pentru angajații din sectorul public, se interzic detașările din sectorul privat în sectorul public, au fost raționalizate cheltuielile cu bunuri și servicii ale instituțiilor publice. Au fost luate măsuri care să genereze economii la bugetul de stat, astfel încât să poată fi respectate celelalte angajamente legale referitoare la pensii și salarii.

Bugetul pe 2020 are în vedere o creștere economică de 4,1% și o pondere a investițiilor de 4,5%, respectiv mai mare decât în 2019 cu 6,3 miliarde de lei, și o rată a inflației de 3,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.