Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Sportului, MAJORAT cu 95% - Ministrul Bogdan Matei are vești extraordinare pentru sportivii români în an preolimpic

medalii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin Bogdan Matei, a declarat sâmbătă, la Aninoasa, în Valea Jiului, că bugetul alocat MTS în acest an este mai mare cu 95%, ceea ce creează premisele unei "participări corecte" a sportivilor români la Olimpiadă. 

"Guvernul României a alocat anul acesta un buget, spunem noi, corespunzător ministerului nostru, poate pentru unii neaşteptat - poate chiar şi pentru mine neaşteptat, dar mă bucur enorm de mult că avem o creştere de peste 95% a bugetului. Acest lucru ne dă încredere că, într-adevăr, în an preolimpic, putem pune bazele unei participări corecte la Olimpiadă şi, de ce nu, sperăm noi, să aducem cât mai multe medalii la această olimpiadă", a spus ministrul Tineretului şi Sportului, conform agerpres.ro

El s-a aflat la Aninoasa pentru a discuta cu autorităţile locale şi judeţene şi pentru a vedea la faţa locului stadiul lucrărilor la Complexul sportiv "Anena", locul unde îşi desfăşoară activitatea Centrul naţional de pregătire al Federaţiei Române de Tir cu Arcul.

Tatăl Simonei Halep, după calificarea de la Doha: 'Noi aşa spunem, că poate câştiga un Grand Slam anul acesta. Ăsta e visul meu'



În acest context, ministrul a arătat că vor fi căutate soluţiile prin care MTS va putea susţine Federaţia de Tir cu Arcul pentru a putea realiza lucrările necesare la baza de antrenament de la Aninoasa. 

"Ministerul Tineretului şi Sportului susţine sportul din România şi, implicit, susţine federaţiile. În perioada următoare, vom face o analiză cu privire la cererea de finanţare a federaţiilor, astfel încât să vedem cum vom putea să găsim soluţia necesară pentru a sprijini Federaţia (de Tir cu Arcul - n.r.) pentru a realiza lucrările respective, pentru că, repet, Ministerul Tineretului şi Sportului nu are atribuţii în interiorul federaţiilor de specialitate, ci ministerul doar susţine activitatea sportivă din cadrul federaţiilor", a afirmat Bogdan Matei. 

Ministrul a subliniat importanţa parteneriatului între autorităţile locale şi judeţene care deţin resursele financiare necesare, federaţiile sportive şi ministerul de profil pentru sprijinirea sportului românesc. 

"Este extrem de important să mediatizăm în rândul unităţilor şcolare ceea ce se întâmplă aici, crearea acestei baze să meargă mai departe în rândul altor comunităţi, în rândul altor unităţi şcolare, astfel încât profesorii de educaţie fizică să ştie condiţiile de aici şi să poată aduce copiii. Astfel, şi federaţia îşi va prezenta sportul şi cu siguranţă că vom avea şi mai mulţi copii care să îndrăgească sportul respectiv şi, de ce nu, să avem şi medaliaţi cu o medalie cât mai strălucitoare la competiţiile la care dumnealor participă", a adăugat oficialul guvernamental.

Adevăratul comunicat despre Kovesi al Secţiei de investigare a magistraţilor. Dovada că prima comunicare a fost CENZURATĂ/ DOCUMENT


La rândul său, primarul oraşului Aninoasa, Nicolae Dunca, a estimat că finalizarea lucrărilor de reabilitate a Complexului "Anena" ar mai avea nevoie de circa 1,3 milioane de euro. 

În opinia edilului, sportul poate aduce beneficii de imagine şi implicit investitori în economia oraşului pe care îl conduce. 

"Nu numai acest sport (tirul cu arcul - n.r.), dar totuşi va contribui la salvarea oraşului. Dacă va lua amploare, cum am considerat noi, la început, când ne-am hotărât să facem aceste demersuri, sigur va aduce un plus de valoare oraşului Aninoasa, care va fi mai cunoscut şi atractiv pentru investitori", a spus Dunca. 

Aninoasa a fost prima localitate din România care şi-a declarat insolvenţa pentru o perioadă de timp, după ce mina din localitate, principalul contributor la bugetul local, şi-a încetat activitatea. 

Ministrul Tineretului şi Sportului se află sâmbătă şi duminică într-o vizită în judeţul Hunedoara, prilej cu care va participa la semifinalele şi finalele Campionatului Naţional de Tir cu Arcul ce vor avea loc duminică la Sala sporturilor din Deva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.