Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibilă bulă imobiliară în Europa. În România, prețul locuințelor s-ar putea majora cu 25%

bValue
imobiliare

Prețul mediu de achiziție a unei locuințe a crescut în mai multe țări europene în ultimul an, potrivit Digi24. În România, încă de a începutul anului, prețul locuințelor a crescut, iar tendința se va menține, estimările fiind că majorarea va fi de 25%.

Din cauza pandemiei, europenii nu au mai cheltuit bani pe călătorii sau ieșiri în oraș la restaurant, așa că atenția li s-a îndreptat spre investiții în spații mai mari de locuit. Totodată, dobânzile mici oferite de bănci pentru împrumuturi au încurajat familiile tinere să ia credite pentru a-și cumpăra propria casă ori apartament.

Suedia a înregistrat cea mai mare creștere e prețului mediu pentru o locuință, de 18%. Analiștii spun să situația din Suedia este reprezentativă pentru toată Europa. În Olanda, prețul mediu al unei locuințe a crescut cu 15% în ultimul an, în Austria cu 12%, în Germania cu 11%, iar în Marea Britanie cu 10%.

Marea îngrijorare este că pe măsură ce economia își va reveni, băncile centrale vor trebui să crească ratele dobânzii, iar cumpărătorii de case s-ar putea trezi cu datorii cărora să nu le poată face față. Dacă vor trebui să-și vândă noile case, situația ar genera o bulă imobiliară bruscă.

Valentina Geanuneanu, expert imobiliar, a explicat la Digi24 că pandemia i-a făcut pe români să își dorească apartamente mai mari, cu terase, sau să se mute la case cu grădină. Potrivit Valentinei Geanuneanu, prețurile or să crească cu 25% pe piața imobiliară din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.