Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgarii au propriul 'Watergate': Adversarii politici ai lui Boiko Borisov ar fi fost spionați ilegal de serviciile secrete

interceptari

Parchetul bulgar a anunţat vineri deschiderea unei anchete pentru a verifica dacă membri ai opoziţiei împotriva fostului premier conservator Boiko Borisov au fost puşi ilegal sub ascultare înaintea alegerilor legislative din 4 aprilie, relatează agenţiile AFP şi BTA.

Anunţul survine după ce un fost candidat a vorbit joi în faţa presei despre spionarea clandestină a 32 de politicieni susceptibili să pună obstacole în care menţinerii lui Borisov în postul de premier.

Unul dintre liderii opoziţiei, Atanas Atanassov, fost şef al contra-spionajului, susţine şi el că principalii adversari ai lui Borisov au fost supravegheaţi de serviciile de informaţii şi vorbeşte despre un ''Watergate'' bulgar.

Ministrul de interne din actualul guvern interimar, Boiko Rashkov, a declarat la rândul său joi agenţiei BTA că mai mulţi politicieni au fost interceptaţi de către două servicii secrete bulgare, respectiv agenţia pentru securitate naţională (SANS) şi agenţia pentru operaţiuni tehnice (SATO). Acelaşi ministru a mai susţinut că a primit informaţii despre distrugerea unor materiale de către SANS.

Actualul guvern interimar, condus de premierul Stefan Ianev, un apropiat al preşedintelui Rumen Radev, a fost numit de acesta din urmă să conducă Bulgaria până la anticipatele din 11 iulie, după ce niciun partid nu a reuşit să formeze o majoritate după scrutinul de pe 4 aprilie. Preşedintele Rumen Radev este un adversar înverşunat al fostului premier Boiko Borisov.

Scandalul care a șocat mapamondul

Scandalul Watergate a zguduit Statele Unite în anii '70. O investigație jurnalistică a cotidianului The Washington Post a condus la demisia președintelui în funcție, Richard Nixon, în anul 1974 și ulterior la condamnarea a 48 de persoane, marea majoritate membri ai administrației care au pledat vinovat. Cu știința lui Nixon, principalele sedii ale opoziției au fost împânzite cu microfoane și membrii opoziției au fost interceptați ilegal. Înregistrările ilegale ajungeau la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.